Вечерен час може да бъде въведен за ресторантите и кафенетата

...
Вечерен час може да бъде въведен за ресторантите и кафенетата
Коментари Харесай

Обмислят вечерен час за заведенията в София


Вечерен час може да бъде въведен за заведенията за хранене и кафенетата в София, разгласи кметът Йорданка Фандъкова. В момента тази мярка се разисква от специалистите към общината.

Тя изясни, че при инспекция на нощни заведения в столицата, които е трябвало да бъдат затворени, са открити нарушавания на няколко места.

Днес има съвещание на регионалния спешен щаб. Ще разясняваме вид, при който да може да се вкара краен час на работа на всички заведения. Не вечерен час за града, а краен час за работа на заведенията. За всички заведения, един час, който да е допустим, тъй че да могат заведенията за хранене да работят, само че единствено тези, които могат да обезпечат нужната отдалеченост, сподели Фандъкова.

Кметът възнамерява диалози и с браншовите организации. Надявам се да намерим схващане, още повече те самите ни се обаждат и са обезпокоени от обстоятелството, че има извършители и някак си не е заслужено по отношение на тези, които съблюдават разпоредбите, разяснява столичният кмет.

Към момента Фандъкова не счита, че други ограничения са нужни. Отново ще кажа, че за мен работата на детските градини и на учебните заведения с дребните възпитаници там, където няма сензитивно покачване на броя на инфектираните, e значима поради децата, поради тяхното обучение. Така че уповавам се с тези ограничения, които от през вчерашния ден бяха въведени, да има резултат и да има едно задържане на инфекцията, с цел да може нашите медици да съумеят да ни лекуват, добави тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР