Вече знаем за невероятната издръжливост на женските тела и сме

...
Вече знаем за невероятната издръжливост на женските тела и сме
Коментари Харесай

7 факта за женското тяло, за които много малко хора знаят

Вече знаем за невероятната устойчивост на женските тела и сме чували нещо за разликата сред разпознаването на цветовете при мъжете и дамите. И през днешния ден ще споделим още по-невероятни обстоятелства, които ще покажат нови страни на дамите.

Събрахме 10 обстоятелството за женското тяло, за които евентуално в никакъв случай не сте чували.

1. Вратовете на дамите са по-подвижни.

© pixabay.com

Забелязали ли сте по какъв начин дамите и мъжете се обръщат, когато ги повикат? Опитайте това и ще видите, че мъжът обръща цялото си тяло, а дамата просто обръща глава. Причината се крие в мускулната конструкция, която е по-еластична в телата на дамите. Но, благи дами, апелирам, бъдете деликатни, до момента в който си извивате главите. Според изследване на Медицинския център на Университета Лойола, дамите оповестяват за болки във врата по-често от мъжете.

2. Жените имат сензитивен слух, до момента в който спят.

© pixabay.com

Този факт е резултат от постепенен развой. Жените са чувствителни към шумовете, до момента в който спят, тъй че да бъдат събудени от плачещо бебе. Но положителната вест е, че това предписание работи единствено при висок звук. Говоренето в невисок указател ще помогне да се избегне събуждането на жена.
И това, което е незаслужено в тази обстановка, е че дамите също са по-чувствителни към нарушавания на съня от мъжете.

3. Жените са по-рационални от мъжете.

© giphy.com

Въпреки общоприетото мнение, че дамите са по-емоционални, а мъжете по-рационални, действителността е напълно противоположна. Дебелата мозъчна кора е обвързвана с по-високи резултати при разнообразни когнитивни и общи проби за просветеност. А мозъкът на дамите има доста по-дебела обвивка, в сравнение с мъжете. Междувременно мъжете имат по-голям размер на мозъка, което играе огромна роля за страстите и вземането на решения.

4. Жените образуват по-силна обвързаност към други хора.

Причината е, че дамите имат по-високи равнища на окситоцин. Окситоцинът е по този начин нареченият хормон на любовта. Той предизвиква привързаността, укрепва връзките и облекчава напрежението. Окситоцинът е виновен и за основаването на връзки майка-дете и даже за кърменето.

5. Телата на дамите не престават да се трансформират през двайсетте си години.

© pexels.com

Ако сте имали луди и нездравословни тийнейджърски години, не е късно да измененията метода си на живот. Телата на дамите към момента порастват и се трансформират в своите двадесет години. Така че, продължете да ядете банани и бадеми, те съдържат доста калций, който в действителност оказва помощ да извършите костите си по-здрави. Упражненията за подсилване на мускулите също ще създадат това. Също по този начин има късмет да се подобрите при вземането на решения, тъй като вашата префронтална кора към момента се развива.

6. Жените имат по-голямо влечение към творчество.

© sonypictures

Мозъкът е мрежа. Вътре има доста жици и връзки. Проучванията откриват, че мрежите в мозъка на дамите са по-свързани, в сравнение с мрежите в мозъка на мъжете.
Това значи, че дамите по-бързо основават причинно-следствени връзки, само че в това време елементарно привикват с рутина.

7. Европейските дами имат по-светла кожа от мъжете.

Според ново проучване дамите от европейски генезис са два пъти по-предразположени да бъдат естествено руси спрямо мъжете. Изследването допуска, че това е по този начин, тъй като русите гени, които може да са били при дамите при раждането, са по-устойчиви при дамите и в действителност изчезват при мъжете. Това може да се случва и по еволюционни аргументи, тъй като русите дами са по-склонни да имат триумф в връзките си, а мъжете са по-склонни да имат триумф с дамите, в случай че са тъмнокоси. Разбира се, всичко това към този момент са единствено догатки. Засега учените назовават ​​това събитие „ завладяваща мистерия “.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР