Вече знаем почти всичко за Барби - дългоочакваната премиера на

...
Вече знаем почти всичко за Барби - дългоочакваната премиера на
Коментари Харесай

Поп, рап, Дуа Липа, Били Айлиш и щипка Bee Gees. Как звучи Барби

Вече знаем съвсем всичко за " Барби " - дълго чаканата премиера на кино лентата на Грета Гуриг с Марго Роби и Райън Гослинг в основните функции е в петък по кината. А по какъв начин звучи розовият свят на Барби и Кен? Звездно. Какъв е усетът? Поп, рап и препратки към Bee Gees...

Музикалният продуцент Марк Ронсън е " виновникът " за саундтрака на продукцията. Той събира на едно място Dua Lipa, Lizzo, Nicki Minaj, Sam Smith, Billie Eilish...

Един продуцент – един саундтрак

Преди 15 месеца Ронсън получава известие от своя сътрудник Джордж Дракулиас. То съдържа единствено една дума с загадъчен знак: Барби?.

Дракулиас – откривателят на L.L. Cool J и Beastie Boys - е нает за музикален супервайзър на новото хитово холивудско заглавие. Той има вяра, че Марк Ронсън е точният човек, който може да направи саундтрака на „ Барби “.

Ронсън работи с реализатори като Ейми Уайнхаус, Адел, Майли Сайръс, Лейди Гага и Бруно Марс. Носител е на 7 награди Грами, в това число за продуцент на годината за албума на Уайнхаус “Back to Black ”, и на Златен Глобус за песента “Shallow ”, изпълнена от Лейди Гага и Брадли Купър във кино лентата „ Роди се звезда “.

Поглед върху сюжета е задоволителен за продуцента, с цел да каже „ да “. Оказва се, че той е огромен почитател на режисьора на кино лентата Грета Геруиг и нейния брачен партньор – сценариста Ноа Баумбах.



Геруиг има проблем – на Барби ѝ би трябвало шлагер

Барби (Марго Роби) се любува на съвършения ден в Барби Ленд. Занимания към басейна, постоянен загар и обожанието на Кен. Какво може да липсва на Барби? Песен. Музика за кулминационната точка на сцената - величествен танцов номер, в който би трябвало да се включат 60 души.

„ Натискът беше голям, тъй като щяха да стартират танцови подготовки след две седмици и желаеха „ огромна ария “ с капацитет да стане шлагер “, спомня си Ронсън, представен от BBC.

С наближаването на крайния период продуцентът стартира да работи с Андрю Уайът. Опитът сочи, че взаимните планове на двамата не са просто сполучливи - те са съавтори на отличния със Златен Глобус шлагер “Shallow “ от „ Роди се звезда “.

За „ огромната ария “ на „ Барби “ двамата музиканти създават струнен инструментал с фънки басови нотки. Остава последният въпро: Кой ще пее?

„ Имаше единствено ритъма и струнните. Нямаше нито мелодия, нито текст, нищо. Всичко, което бях написал, носеше работното заглавие „ С усет на Барби “ (Tastes Like Barbie). Мислех, че звучи готино “, споделя още пред BBC Ронсън.



Първият инстинкт на продуцента е да изпрати парчето на Дуа Липа (Dua Lipa), тъй като счита, че то отива на стила ѝ. Ронсън написа на певицата известие в Instagram - кани я да довърши и извърши песента.

„ Дуа има такова ненаситно интелектуално любознание към изкуството, културата, филмите, всичко … Просто знаех, че ще го направи, ще го разгадае “, изяснява Ронсън.

Тя му дава отговор: „ Да, това е ужасно “. Отива в Ню Йорк и пишат песента дружно.

Геруиг остава толкоз впечатлена от резултата, че моли Ронсън да приготви целия саундтрак, а по-късно и цялото музикално оформление на кино лентата.

Кое е първо – филмът или музиката?

Ронсън споделя, че за разлика от предходни филми, по които е работил, за „ Барби “ режисьорката е имала доста съответна концепция по какъв начин музиката да добави сюжета.

„ Тук е мъчно да се каже кое е първо – филмът или песента “, отбелязва музикалният продуцент.

Режисьорката е разкрила паралел сред историята на Барби и Bee Gees. Британското поп трио от 70-те години на предишния век от най-популярната група в света се трансформира в една от най-мразените. През 1979 година придвижването “Disco Sucks “ приканва слушатели да унищожат диско записи на стадион в Чикаго. Bee Gees се трансформират в цел на кръстосания огън.

„ Всичко, което в миналото сме правили, е просто да пишем страхотни поп песни. Защо хората ни ненавиждат толкоз доста “, споделят в свое изявление няколко седмици след фиаското от групата.

Според режисьора на продукцията, Барби също постоянно е желала да прави хората по-щастливи, само че в някои връзки е надълбоко подложена на критика и заклеймявана.

Какво още ще чуем в света на Барби?
Lizzo – Pink
Песента на Lizzo открива кино лентата, установявайки идиличния розов свят, който населява Барби.

„ Розово “ обаче не е думата, която разказва най-добре написването на парчето.

„ Имахме два дни и не бяхме свършили нищо в първия. Помислих си, че може би няма да се получи “, споделя Ронсън.

По-късно обаче изпълнителката се впуска в спонтанен фрийстайл, който музикалният продуцент дефинира като „ музикално добър “ и „ занимателен “. Така Lizzo затвърждава мястото си в саундтрака на „ Барби “, с цел да се появи по-късно песента „ Pink “ (Розово).
Ice Spice and Nicki Minaj – Barbie World
„ Имаше две неща, които ме държаха безсънен през нощта: Какво вършим с Aqua и по какъв начин е допустимо да имаме саундтрак без Ники Минаж “, споделя Ронсън.

От една страна, основателят на Барби (Mattel) съди денс-поп групата Aqua през 90-те години на предишния век, заявявайки, че шлагерът “Barbie Girl ” е довел до неприятна популярност на куклата. От друга, тази ария е някак емблематична за Барби.

Участието на Ники Минаж пък от продукцията намират за значително значимо, само че изпълнителката отхвърля да извърши няколко песни, тъй като не ѝ харесали.

Двата въпроса на Ронсън се позволяват по едно и също време.



Минаж се съгласява да извърши парчето на Aqua дружно с рапърката Ice Spice, откакто Ice Spice прави нов прочит на песента, добавяйки мрачен темп от New Jersey House.

„ Тя е най-вълнуващото нещо в рапа. Тя държи Ню Йорк жив “, споделя Ронсън за Ice Spice - новата звезда в стила, която нашумя през 2021г.
Charli XCX – Speed Drive
Оказва се, Минаж не е единствената, която желае да изпее “Barbie Girl ” на Aqua. Изпълнителката Charli XCX приема парчето доста персонално. Приносът на английската звезда е наелектризиращ разтърсващ хиперпоп - песента „ Speed Drive “, въодушевена от “Barbie Girl ”.

„ Тя описа историята по какъв начин я е изпяла в шоу за гении, когато е била на четири години. Направи чернова от нея, само че по-късно написа песента „ Speed Drive “ и това просто издигна кино лентата “, изяснява музикалният продуцент.
Sam Smith – Man I Am
„ Не, не съм гей, братле, само че съм падал толкоз ниско “, провлачва Смит с нехарактерно пресипнал глас.

„ Грета сподели на Сам сцената и те започнаха да приказват за феминистката мистичност и всички тези доста дълбоки текстове, за които не знам нищо. Така че просто затворих устата си и слушах “, споделя Ронсън.

Изпята от гледната точка на мощно клеветения другар на Барби - Кен, тази ария на Сам Смит ще накара феновете да усетят силата на героя.
Ryan Gosling – I’m Just Ken


Песента “I’m Just Ken ” Гослинг разголва душата си (и гърдите си) в спиращо дъха и почтено за Бродуей осъществяване.

Парчето в началото е било предопределена за друга звезда, само че артистът, който влиза в ролята на Кен, упорства да го извърши самичък.

„ Бях на върха на щастието, тъй като първоначално си споделих: Добре, може би песента няма да е толкоз добра, колкото демото, само че в последна сметка той надмина демото “, споделя Ронсън.
Billie Eilish – What I Was Made For?
Какво се случва, когато светът се обърне против теб? На този въпрос пробва да отговори Били Айлиш в песента “What I Was Made For ”. И навлиза надълбоко в прочувствения свят на Барби.

Певицата, която води личните си борби против публичното мнение, споделя, че вдъхновението я е връхлетяло „ като торнадо “, откакто е изгледала груба версия на кино лентата.

24 часа по-късно изпълнителката изпраща на Ронсън известие, което гласи: „ Написах нещо през днешния ден “, с ухилен емотикон - като че ли не се е случило нищо изключително.



„ На идната заран получихме този MP3. Останахме изумени “, спомня си Ронсън.

„ До този миг имахме пътуването на Кен, само че нямахме това на Барби. Грета обича да назовава тази ария „ блестящото розово сърце в центъра на кино лентата “, добавя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР