Вече започна и дългоочакваният проект, който цели да се справят

...
Вече започна и дългоочакваният проект, който цели да се справят
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Водопровод от Мало Бучино към Перник ще е готов до 30 дни


Вече стартира и дълго чаканият план, който цели да се оправят хората с водния режим. Трети ден екипи на държавната компания монтажи слагат тръби за новия тръбопровод от Мало Бучино към Перник. През него ще се черпи вода от язовир Бели Искър.

Близо един километър от трасето към този момент е изкопано. И сега екипите работят. Пътят Голямо Бучино - Перник е затворен поради дейностите, които се правят, и по този начин ще бъде доникъде на февруари, а 40 дни ще е интервалът, в който ще се построява избавителният водопровод за Перник. През това време вода ще се черпи от язовир Студена.

„ Към момента водата от язовира ще стигне. Очакваме и снеговалеж, само че ще го разясняваме сряда, четвъртък и петък. Към момента не би трябвало да имаме терзания. Гоним до 40 дни, само че се надявам, както и министър председателят разпореди, да сме до 30 дни подготвени. Виждате първият един километър е подготвен. Вече слагаме и тръби. Тук се оказа, че има едно тресавище, което наводнява. Сега ще изпомпаме, ще създадем организацията и смятам, че евентуално до 30 дни ще сме подготвени “, съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, представен от Българска национална телевизия.

Той добави, че административните процедури са забавили работата им към 3 дни, само че ще ги наваксат.

„ Очакваме през днешния ден към обяд да се включат и от Строителната камара с съответни планове. Те ще стартират работа по помпената станция, която е в другия завършек на този обект и смятам, че с тяхната помощ 30 дни е период, който е изпълним “, означи Караниколов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР