Вече втори ден във Вършец 14 баскетболисти се подготвят с

...
Вече втори ден във Вършец 14 баскетболисти се подготвят с
Коментари Харесай

Младежите ни останаха с един съперник по-малко в групите на Евро 2022 по баскетбол

Вече втори ден във Вършец 14 баскетболисти се приготвят с младежкия ни народен тим за мачовете от Европейското състезание в Дивизия " Б " в Тбилиси, Грузия.

Отборът ни е воден от легендата Георги Младенов, а асистент ще му е Милен Дудев. Първенството ще се организира от 15 до 24 юли.

България остана без един мощен съперник, откакто Полша получи право на промоция в Дивизия " А " поради изваждането на Русия и Беларус от шампионатите за подрастващи.

Останалите противници на " младите лъвове " в Тбилиси ще са Латвия, Унгария и Ирландия.

Към лагера се чака да се причисли Константин Паисиев от Шумен, който ще размени родения през 2004 година и възможен национал за юноши до 18-годишна възраст Иван Иванов от Хасково.

" Имал съм диалози с Росен Барчовски за присъединението на Емил Стоилов и Константин Костадинов, които също за извикани в младежкия народен тим. Емил Стоилов има още мачове в Испания, тимът му се класира за полуфиналите там. Както знаете, те са част и от селекцията на мъжкия народен отбор за Световните квалификации при започване на юли. Мъжкият тим е с приоритет, още повече му следва Европейско състезание. Но младежкият народен отбор също е доста значим. Имаме доста положително потомство и в случай че сме в цялостен състав, считам, че имаме големи шансове този тим да завоюва промоция в Дивизия " А " ", разяснява селекционерът на младежите Георги Младенов.

Тимът ще играе няколко контроли, като измежду противниците ще са Грузия, Северна Македония, Румъния и др.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР