Вече трети ден усложнената зимна обстановка в страната затруднява движението

...
Вече трети ден усложнената зимна обстановка в страната затруднява движението
Коментари Харесай

Ветрове, сняг и студ сковаха страната

Вече трети ден усложнената зимна конюнктура в страната затруднява придвижването по пътищата. Училища затвориха порти освен за през днешния ден, само че и за идващите дни. Редица сигнали бяха получени на телефон 112 за закъсали коли. Денят не мина и без произшествия. Села останаха без ток, други без вода, а до трети достъпът бе пресечен.
 
Около 13:30 часа в региона на село Слънчево в посока Варна стана верижна злополука с над 10 автомобила. Един човек пострада.
 
Достъпът до селата Лозица, Любеново и Въбел в община Никопол беше пресечен, поради изобилния снеговалеж и навявания. Военнослужещи от 55-ти инженерен полк в Белене оказваха подпомагане на бедстващите хора, като разчистваха пътни сектори от Лозица до Никопол, и доставяха артикули от първа нужда и медикаменти на хората от Любеново. Снегорин, заседнал в дълбоките преспи наоколо до селото, беше изтеглен.
 сняг 28 февруари БГНЕС  
Непроходима е общинската пътна мрежа в цялата област Добрич. Затворени за придвижване за всички транспортни средства са второкласните и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа, както и секторът от първокласния път Дуранкулак – Кранево. Единствено се позволява придвижване на моторни транспортни средства до 3,5 т по направлението Добрич – Варна. С нарушено водоподаване са селата Поручик Чунчево, Хаджи Димитър, Камен бряг, Раковски и Българево в Община Каварна и в селата Горун, Тюленово в Община Шабла. Ток няма в две каварненски села – Българево и Топола. Няколко сигнала за закъсали коли са подадени в районната пожарна работа. 25 души на хемодиализа от района бяха настанени в многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич. В здравното заведение са настанени от през вчерашния ден и две родилки от близки села, които се чака да родят през идващите дни. Увеличават се пациентите с фрактури и счупвания на крайниците, само че няма такива.
 
Заради неприятното време със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев са оповестени за неучебни дните до края на седмицата за всички образователни заведения на територията на област Добрич. Учебните занятия в цялата област ще бъдат възобновени на 6 март.
 сняг 28 февруари БГНЕС
Километрична опаша от камиони има на автомагистрала „ Тракия “ преди отбивката за Карнобат. Машините останаха блокирани на аутобана в посока Бургас, откакто и четирите ленти бяха затворени в двете направления поради плевел вятър, мощно понижена видимост и снегонавявания. Магистралата е затворена от Бургас до Ямбол. Движението се насочва към обходни направления още от изхода на Бургас, само че тежките машини не се позволяват. Най-сериозни са снегонавяванията в региона на Карнобат, а бурният вятър затрудни работата на почистващите машини.
 
В Аксаково е оповестено бедствено състояние поради усложнената метеорологична конюнктура в следствие от мощния вятър, снегонавяване, понижена видимост, ниски температури и обледявания на територията на общината. Прекъснат е транспортният достъп, формирани са снежни преспи на пътищата и улиците, възпрепятстващи придвижването на публичния превоз.
 
Заради мощния вятър каварненските села Българево и Топола останаха без ток. В община Каварна има и селища без вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР