“Вече трети ден ЦИК мълчи по въпроса за нарушенията на

...
“Вече трети ден ЦИК мълчи по въпроса за нарушенията на
Коментари Харесай

ЦИК свиква заседание в 23 ч., само БСП са за санкции срещу Борисов

“Вече трети ден ЦИК мълчи по въпроса за нарушаванията на Изборния кодекс, които Бойко Борисов и неговите министри вършат, водейки предизборната си акция от прозореца на джипката. ” Това написа във Facebook лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Силистра Вяра Емилова.

Тя напомни, че в понеделник Българска социалистическа партия сезира ЦИК, Съвет за електронни медии и Брюксел за безпардонната пропаганда на министър-председателя и министрите му, които водят предизборната си акция с държавен запас и с нашите пари, в нарушаване на Закона за държавния бюджет. Емилова уточни и че, с изключение на държанието на Борисов и министрите му слагат в неравностойно състояние всички останали партии и техните претенденти в акцията за 45-тия парламент.

“Снощи жалбата на Българска социалистическа партия против Борисов се гледа в 23:00 ч., с една единствена цел – да няма гласност на това, което има да се случи. А се случва следното: представителите на Движение за права и свободи, " Демократична България " и НФСБ напущат съзнателно. На съвещанието остават 16 души. Шестимата от Българска социалистическа партия гласоподават „ за “ наказания против Борисов. Останалите 10 – „ срещу “. Но ЦИК не можа да вземе решение, тъй като нито една от страните не събира болшинство ", написа Емилова. 

" Тук въпросът е: желаят ли Движение за права и свободи, НФСБ и " Демократична България " наказания против премиера за нарушаванията на Изборния кодекс или не? С техните гласове Борисов щеше да бъде глобен. Но Движение за права и свободи, НФСБ и " Демократична България " очевидно го пазят и избавят, макар арогантните му изяви от джипката, които и тях слагат в неравностойно състояние в тази акция ”, продължава водачът на Българска социалистическа партия в Силистра.

Вяра Емилова още веднъж сложи въпроса докога ЦИК ще си затваря очите за грубите нарушавания на Борисов. Тя настоя в името на справедливостта, в името на държавността и законите в страната, ЦИК да глоби Борисов за нарушение на Изборния кодекс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР