Вече сме в предизборна ситуация, политическата логика показва, че едва

...
Вече сме в предизборна ситуация, политическата логика показва, че едва
Коментари Харесай

Политолози: Вече сме в предизборна ситуация

Вече сме в предизборна обстановка, политическата логичност демонстрира, че надали Корнелия Нинова ще успее да получи поддръжка. Това предвижда в „ Тази заран “ политологът проф. Румяна Коларова.

По думите ѝ предлагането на Мая Манолова от „ Изправи се БГ! Ние идваме “ да се даде втори късмет на „ ИТН “ с третия мандат – е неприемливо.

„ Наблюдава се понижаване на поддръжката в Има Такъв Народ. Аз мисля, че третата вълна на популизъм сподели своята управническа отпадналост и в този момент се надявам гласоподавателите да покажат здравословен песимизъм към тези популистки поръчки, които имаше при започване на този парламент “, разяснява проф. Коларова.

Колежката ѝ доцент Мария Пиргова се съгласи, че сме на прага на нови избори – за президент и парламент.

„ Българска социалистическа партия съумява да преодолее облика на систематична партия, изключително в последните седмици. И Българска социалистическа партия, и другите партии демонстрират липса на парламентаризъм, от дълго време трябваше Българска социалистическа партия да влезе обикновено в политическия живот. Виждаме, че това не се случва. Това се дължи на държанието на достоверната десница, които отхвърлят съществуването на социалистическа партия в България. Това е извънредно незряло като държание “, добави Пиргова.

Според Коларова няма загуба на време при връчването на мандатите, тъй като те се дават и връщат при оптимално бързо движение. Тя добави, че Българска социалистическа партия се е трансформирала от партия на статуквото в такава, с която може да се договаря, само че към този момент никой не е дал поръчка да се коалира с нея.

Тя посочи, че в развитите парламентарни републики обединенията са необятно застъпени, само че постоянно се прави блок или към левите, или към десните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР