Вече сме в началото на четвърта вълна. От едва седмица

...
Вече сме в началото на четвърта вълна. От едва седмица
Коментари Харесай

Кунчев: Вече сме в четвъртата вълна


Вече сме при започване на четвърта вълна. От едвам седмица означаваме непрестанен растеж, за момента той не се развива с бързи темпове, разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, представен от БГНЕС.

Още тази седмица броят на инфектираните дневно може да надвиши границата от 500 души, което към този момент ще значи сериозна вълна, предвижда той. Развитието на четвъртата вълна и опцията да се стигне до 3000 инфектирани през септември, както предвиждат някои специалисти, зависи от доста фактори. За страдание в България нито имунизацията върви с бързи темпове, нито се съблюдават съществени ограничения за отдалеченост, което може да изиграе неприятна смешка, предизвести доцент Кунчев.

Той разяснява опцията за въвеждане на по-строги ограничаващи ограничения единствено за неимунизираните, както към този момент се прави от редица европейски страни.

„ От здравна позиция има логичност, само че от чисто обществена заобикалям да върша прогнози и мнения, тъй като обществото не желае да приема ограничения, то е изтощено. От друга страна, хората, които са имунизирани си желаят свободата и това е изцяло заслужено “, съобщи пред Нова тв доцент Кунчев.

Той предлага единствено като последна мярка въвеждането на тежки ограничавания. „ Всичко зависи от ситуацията и от желанието на ръководещите и популацията “, уточни медикът.

Доц. Кунчев още веднъж акцентира позитивните страни на имунизацията.

„ Ваксината с две дози пази хората, които са си я сложили. Това демонстрират медицинските данни. Ваксината работи, тя в пъти понижава опцията да се болестите или да прекарате тежко заболяването. Тежките случаи на коронавирус в лечебните заведения са точно на хора, които не са ваксинирани “, акцентира специалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР