Вече шести ден екипи продължават търсенето на оцелели след До

...
Вече шести ден екипи продължават търсенето на оцелели след До
Коментари Харесай

Шести ден продължава търсенето на оцелели от срутването край Маями

Вече шести ден екипи не престават търсенето на оживели след До момента броят на доказаните жертви е 11.

150 души са в неопределеност, като от четвъртък насам няма изваден оживял от руините от близката до крайбрежието постройка в Сърфсайд. Спасителните екипи търсят признаци на живот, само че възможностите понижават с всеки минал час.

Близо 370 чиновници за оказване на първа помощ са на място като съгласно управляващите това е най-голямата избавителна интервенция в щата Флорида, която не е обвързвана с урагани. На място има също екипи от Мексико и Израел.

В понеделник вечер е имало бдение, на което на пясъка е била изписана думата „ вяра “. В региона на срутилата се постройка се оповестява и за екипи с кучета - терапевти в помощ на засегнатите от нещастието.

Междувременно изникват от ден на ден въпросителни за това дали сриването е можело да бъде предотвратено откакто се появиха информации за открити още през 2018 година основни проблеми на постройката. „ Вашингтон пост “ осведоми и за случаи на наводнения в паркинга. Изданието цитира специалист, съгласно който е допустимо наводненията да са съдействали за сриването, само че досега не е доказано, че това е била повода.

Говорителят на Белия дом Джен Саки съобщи, че президентът Джо Байдън счита, че би трябвало да има следствие за сриването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР