вече се е обезсмислила, тъй като откакто мярката беше обявена

...
вече се е обезсмислила, тъй като откакто мярката беше обявена
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Държавата може да натисне цената на бензина

към този момент се е обезсмислила, защото откогато мярката беше оповестена бензинът и дизелът са поскъпнали най-малко с 30 ст. Такова мнение изрази в студиото на Нова телевизия икономистът в " Отворено общество " Георги Ангелов.

Трябва да гоним понижение на цената, освен тази отстъпка , счита Ангелов.

Самата цена може да бъде понижена под 3 лева, счита Георги Ангелов, защото България употребява изключение от ембаргото на съветския нефт . В момента на международните пазари съветския нефт е доста на ниска цена - себестойността е доста под 3 лева и би трябвало да се работи да се смъкна тази надценка.

По думите на Ангелов действителната цена на горивата е под 2,70 - 2,80 лева

За тази цел би трябвало обаче страната, държавното управление, а и Комисия за защита на конкуренцията да влязат в пълномощията си и да се приложи регулация.
 Следят изкъсо потенциала на складовете за горива
Следят изкъсо потенциала на складовете за горива

Складодържателите пращат всекидневно настоящи данни на Агенция " Митници "

Незнайно остава също за какво газохранилището в Чирен се цялостни с такива мудни темпове . Точно противоположното би трябвало да е и да се употребява лятото, когато търсенето на газ е малко. Зимата, когато всички ще търсят газ, ще е късно да търсим танкери, а сега там би трябвало да се нагнети газ на 90%. Това е изцяло допустимо, съгласно Ангелов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР