Вече са събрани доста пакетирани продукти и консервирани храни -

...
Вече са събрани доста пакетирани продукти и консервирани храни -
Коментари Харесай

Набира скорост кампанията “Подари коледна трапеза на пенсионер”

Вече са събрани много пакетирани артикули и консервирани храни - фасул, леща, ориз, макаронени произведения, чай, месни и рибни консерви, подготвени ястия. Дарени са и бисквити, бонбони, вафли, ядки. Организаторите Магдалена Видева, Светла Димитрова, Йорданка Гердемска и Янко Янков са признателни на присъединилите се до момента и разчитат на положителните сърца на старозагорци до 21 декември.
В страницата на самодейността всекидневно се качват протоколите за дарения, тъй като би трябвало да има отчетност и да няма и сянка от подозрение за злоупотреби с даренията. В първите десетина дни към 50-ина души са се отзовали на акцията “Подари коледна софра на пенсионер”.

Споделена обява в обществената мрежа предизвика четиримата старозагорци да основат организация за събирането на артикули, издирването на пенсионери в потребност и доставянето на продуктите до домовете на нуждаещите се за община Стара Загора. Създават страница, популяризират в групи и измежду другари и познати и си разпределят дилемите. Трима от тях обезпечават пространства, в които да се събират даренията. Най-трудно съгласно тях ще бъде издирването на възрастни хора, които са в потребност или са самотни. И за това към този момент се работи - търси се информация от общината, от общинска работа “Социално подпомагане”, от отец Йордан Карагеоргиев, прочут със своите благотворителни начинания. Той ще ги свърже с настоятелствата на храмовете в общината, с цел да им обезпечат описи с нуждаещи се измежду миряните. В по-отдалечените от Стара Загора обитаеми места има и повече хора в потребност, тъй като в някои села даже няма магазини. Затова и ще се съсредоточат върху селските пенсионери, а в града към извънредно нуждаещите се.

Нямат визия на какъв брой хора тъкмо ще оказват помощ, тъй като това зависи и от размера на даренията, които ще съберат. До 21 декември продължава акцията за събирането им, в идващите два дни ще разпределят и разнасят дружно с доброволци, които са декларирали, че ще оказват помощ в това. Имат концепция всяка торба да бъде с едно и също наличие, недостигащите артикули ще бъдат обезпечени от тях четиримата. Обмислят да купят и по едно пиле, с цел да хапнат най-малко пилешко за празника пенсионерите. Ако пък някоя компания реши да помогне с това, е добре пристигнала. Вече имат позвънявания от производител, който към края на акцията ще им обезпечи ябълки, а търговци на плодове и зеленчуци, ще обезпечат мандарини и портокали.
Магдалена, Светла, Йорданка и Янко са удовлетворени от акцията към този момент - включват се и жители, и компании. Но разчитат още хора да отворят сърцата си и да оказват помощ за реализирането на “Подари коледна софра на пенсионер”, което ще им даде подтик за премисляната от тях самодейност за великденските празници. Оптимисти са, че има положителни хора, които са подготвени да оказват помощ на нуждаещи се, и те се усилват от ден на ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР