Вече са известни имената на тримата плувни национали, които са

...
Вече са известни имената на тримата плувни национали, които са
Коментари Харесай

Ясни са имената на тримата уличени с допинг плувци

Вече са известни имената на тримата плувни национали, които са дали позитивни допинг проби. Това са Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов.

18-годишният Баблаков има затрупан норматив Б за 100 м бруст за Олимпийските игри в Токио. През 2020 година той сложи следващия си народен връх в коронната си дисциплинираност. На държавното състезание за юноши и девойки старша възраст в Пловдив, геният от Велико Търново усъвършенства личното си най-хубаво достижение, след което го прави още веднъж и на шампионата за мъже и дами на България.

Към днешна дата Здравко Баблаков е измежду седемте най-хубави плувци у нас на 100 м бруст за всички времена.

20-годишният Светлозар Николов е от Пловдив и е считан за огромната вяра на националния ни тим в дисциплината 400 м съчетано. Николов бе измежду шестимата български дебютанти на международното в дребен басейн в Ханджоу (Китай) през 2018-а. Възпитаник на фамозния пловдивски треньор Ботко Трендафилов. Николов заема значимо място в проектите на генералния управител на държавния ни отбор Кристиян Минковски да имаме щафети на всяко огромно съревнование.

През декември предходната година Николов най-сетне усъвършенства 13-годишния народен връх на България на 400 м съчетано, който до този миг принадлежи на Михаил Александров. Александров го слага на шампионата на планетата в Мелбърн на 1 април 2007 година, а на 19 декември 2020 година, по време на държавното състезание в родния си град Пловдив, Светлозар стопира хронометрите на 4:22,59 мин.

Благой Панайотов е на 18 години от Сандански. Около него и другите двама уличени Здравко Баблаков и Светлозар Николов трябваше да се гради мощната щафета на България. Положителните проби на трите момчета могат да бъдат считани за голям удар по репутацията на новия народен тим. Миналото лято на държавното състезание на басейн " Диана " Панайотов победи на 200, 800 и 1500 м свободен жанр, както и на смесената щафета на 4 по 100 м с родния си клуб " Вихрен " Сандански.

В момента тече процедура, като тримата, уличени в приложимост на неразрешения препарат, би трябвало да преценяват дали желаят отваряне на Б-проба, след което да дадат пояснение пред Дисциплинарната комисия на БОК.
Родното плуване бележи напредък през последните години, като досега страната ни има три квоти за олимпийските игри в Токио, извоювани от Антъни Иванов, Калоян Лефтеров и Йосиф Миладинов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР