Вече повече от век Средното общообразователно духовно училище подготвя кадри

...
Вече повече от век Средното общообразователно духовно училище подготвя кадри
Коментари Харесай

Софийската духовна семинария обучава и формира личности

Вече повече от век Средното общообразователно духовно учебно заведение приготвя фрагменти освен за Църквата, само че и за разнообразни сфери на активност. Немалко изявени държавни мъже от близкото ни минало са почнали пътя си оттова. Учебното заведение е със статут на общообразователно духовно учебно заведение, едно от двете в България, дружно с пловдивското.

Дипломите, които получават завършващите, им дават право да продължат образованието си във всички университети в страната и Европейския съюз или да се насочат към свещенослужение. Учебната стратегия включва общообразователни предмети и непознати езици, както в останалите гимназии. Разликата е в богословската подготовка, проучването на антични езици – гръцки, латински и църковнославянски, на църковна история и църковно пеене.


Духовната семинария приема момчета от цялата страна и от българските общности зад граница, като дава цялостен интернат, обезпечен от Светия синод. Наскоро ремонтираната постройка дава чудесни битови условия, семинаристите разполагат с мултимедиен кабинет, компютърна зала, състезателен салон, фитнес зала. От какви фамилии са децата, които избират да учат в Семинарията, по какъв начин минават през „ сложната “ възраст на съзряването, имат ли особени ограничавания и забрани питаме в рубриката „ Всичко за образованието “ заместник-ректора йеромонах Мелетий Спасов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР