Вече повече от седмица женският национален отбор по волейбол на

...
Вече повече от седмица женският национален отбор по волейбол на
Коментари Харесай

Иван Петков: Резултатите рано или късно ще се появят

Вече повече от седмица женският народен тим по волейбол на България води подготовка в София за идното Световно състезание в Япония (29 септември - 20 октомври). В разширения състав бяха извикани някои млади девойки, които до момента не бяха с отбора през първата част на лятото, като желанието на селекционера Иван Петков е да ги види в деяние. Тимът ни отпътува на 31 юли за Панагюрище, където ще остане на лагер в идващите две седмици. Именно в локалната зала " Арена Асарел " българските девойки ще премерят сили в контроли с тима на Белгия. Ето какво сподели селекционерът Иван Петков в изявление за BGvolleyball.com за подготвителния развой и идните стадии в подготовката:

- Здравейте господин Петков, мина повече от седмица от старта на подготовката. Какво е положението на девойките?
- Всичко върви обикновено. В начален стадий сме. Повече акцентираме на физическата подготовка и това е нормалко след 20-дневната отмора. Момичетата са в положително положение. Проявяват усърдие в трениръвъчния развой и на този стадий съм удовлетворен от тях.

- С отбора е още веднъж Мирослава Паскова, която отсъстваше заради интервенция на крайници. Възстанови ли се тя?
- Да, Мирослава Паскова се причисли към тима. Тренира пълноценно с отбора. Смятам да я тествам на идните контроли с Белгия, които ще създадем в Панагюрище. Ще дам късмет и на други девойки.

- Либерото Ива Монова още веднъж се завърна на игрището. Ще разчитате ли на нея?
- Да. Тя е доста опитна състезателка, която може доста да ни помогне в решителни и сложни моменти. Разчитам на нейния професионализъм и осведоменост.

- Какво е ситуацията с Елица Василева?
- За Елица Василева всички мощно се надяваме нещата да се развият по метода, по който всички желаеме. Тази седмица и тя ще има повече изясненост, откакто минат нейните прегледи в Италия. Ще зависи в процеса на работа по какъв начин ще реагира нейното рамо, само че тя прави неимоверни старания да взе участие на Световното състезание. И аз съм уверен, че ще взе участие и ще помогне с каквото може.

- Стана ясна към този момент програмата за идните контроли преди международното, вашият коментар за контрактуваните инспекции?
- В Панагюрище ще играем с Белгия на 9 и 10 август. След това отпътуваме за посещение на Азербайджан, мачовете ще бъдат на 17, 18 и 19 август. Все още договаряме контролите с Германия, които са планувани за 29 и 30 август. Програмата ни към този момент приключва с инспекции против Сърбия на 5 и 6 септември. Имаме една добра поредност от другарски мачове. Имахме предпочитание да създадем два мача на лагера в Панагюрище против по-непретенциозни противници като Гърция и Румъния, само че не се реализираха. Моето предпочитание е да играем против съществени тимове, желаех да срещнем Русия, само че на този стадий това, което имаме като ангажименти, е добре.

- Направихте отличен пъви стадий от лятото, спечелихте място в Лигата на нациите следващата година, като заявихте, че колективът е в основата на триумфите. Това ли ще бъде основата върху която ще градите подготовката за международното?
- Да. Работим върху построяването на мощен колектив. Във всеки мач би трябвало да играем за победа. Ще дойдат моменти, когато ще има и загуби, които ще тлябва да преживеем дружно, само че това е част от развиването на един колектив. Залагаме на отборната игра, не разчитаме толкоз на самостоятелните качества. Силата на колектива е доста по-стойностна, в сравнение с някоя да изпъква. Надявам се да създадем оптимална подготовка за международното. На Мондиала ще ни бъде доста мъчно, само че това е един стадий. Резулаттите рано или късно ще дойдат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР