Вече от месец Куба сякаш успява да сдържи коронавирусната епидемия,

...
Вече от месец Куба сякаш успява да сдържи коронавирусната епидемия,
Коментари Харесай

Куба се готви за туристи

Вече от месец Куба като че ли съумява да сдържи коронавирусната зараза, което я подтиква да се готви за отваряне на туризма - мотор на островната стопанска система. Но би трябвало да работи внимателно - в Хавана пламват нови огнища на заболяването, написа Майлин Алонсо в репортаж за AFP.

" Страната приготвя цялостна тактика за възобновяване след Covid-19, само че ще я използван, едвам когато сме сигурни, че прецизно направляваме епидемията ", предизвести неотдавна президентът Мигел Диас-Канел. Екипи за разчистване дезинфектират и приготвят към този момент летищата и хотелите в страната, чието отваряне за пасажери и посетители наближава, съобщи БНР.

Границите публично са затворени до края на юни, само че ред самолетни компании разчитат, че мярката няма да бъде продължена, и към този момент оферират билети от юли нататък. Няколко седмици здравните управляващи откриваха на ден по десетина случая. После обаче бе обявено за огнище от над 60 инфектирани, обвързвано с търговски център в Хавана, лаборатория и транспортна компания - това подейства като леден душ. Съответно Куба взе защитни ограничения и още не е вдигнала нито едно ограничаване: учебните заведения остават затворени, публичният превоз не работи, а носенето на маски на открито е наложително. " Проблемът не е решен в Куба, още по-малко в света като цяло и би трябвало доста да се внимава със смекчаването на рестрикциите ", акцентира доктор Франсиско Дуран, шеф на ръководство " Епидемиология " в здравното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР