Вече няма да се подписва информирано съгласие при поставяне на

...
Вече няма да се подписва информирано съгласие при поставяне на
Коментари Харесай

Отпада подписването на информирано съгласие за антиковид ваксината

Вече няма да се подписва осведомено единодушие при слагане на ваксина против COVID-19 в България. Това разгласи министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров на брифинг по-рано през днешния ден.

 

До решението се стигна след консултация с шефа на Европейския център по надзор и предварителна защита на болесттите и информация в нормативните документи в България.

 

" Не са налице нито правни, нито медицински условия за сключване на осведомено единодушие за отвод от правосъдна отговорност при поява на странични резултати от имунизацията ", сподели Кацаров.

 

Не се постанова сключване на такова осведомено единодушие при слагането на нито една друга ваксина в България и особеното отношение към метода с другите препарати опълчи хората в обществото. Създалото се напрежение и съмнение към здравните управляващи беше още повече подсилено от настояването за сключване на подобен документ.

 

Министър Кацаров удостовери, че е подписал заповед, с която отпада условието за сключване на осведомено единодушие. Досега задачата на документа бе да формилизира, че човек е наясно с всичко, което желае да знае за имунизацията.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР