Вече мнозина специалисти коментираха, че за ефективна борба с COVID-19

...
Вече мнозина специалисти коментираха, че за ефективна борба с COVID-19
Коментари Харесай

Нова френска ваксина носи обещание за елиминация на коронавируса

Вече мнозина експерти разясниха, че за ефикасна битка с COVID-19 в смисъл на прекъсване на разпространяването на вируса е належащо основаване на ваксина, която " прави " антитела в носоглътката. Причината – това е " входът ", през който вирусът влиза в тялото ни и в случай че бъде спрян там, то въобще няма да се заразяваме. Съответно, вирусът няма да може да мутира, да се появяват нови разновидности, чиито последици да разбираме чак откакто преминат през доста хора.

Клинични тествания на такава ваксина – назална т.е. ползва се с впръскване през носа, се възнамеряват още през тази година. Става въпрос за френски артикул, написа Medscape. Екипът на BioMAP от взаимното изследователско звено на Френския народен проучвателен институт за земеделие, храни и околна среда (INRAE) и Университета в Тур по инфекциозни заболявания и публично здраве (ISP) е създал ваксина на протеинова основа за COVID-19, която се ползва през носа. Тази ваксина може да провокира имунен отговор на редовно равнище, сходно на обичайните интрамускулни ваксини, както и на лигавично равнище – т.е. да се основат антитела в лигавицата на носа.
Русия: Назалната ваксина против Коронавирус също основава имунитет
Назалната ваксина, създадена в центъра " Гамалея ", ще отбрани и тези, които преди този момент не са били имунизирани със „ Спутник V&ldqu...
Прочети повече
" Впръскването в носа провокира имунен отговор в носните кухини. Благодарение на това сме в положение да спрем вируса доста рано. Това значи, че той към този момент няма да може да се развъжда и да заразява хората към вас ", изяснява Изабел Димие-Поасон, лекар по медицина, специалист по имунология на инфекциозните заболявания в Университета в Тур и предстоящ общоприет и проучвателен управител в LoValTech, започваща компания, която ще управлява създаването на формулата на имунизацията. " Интрамускулните ваксини защищават от тежки форми на Коронавирус. Въпреки това, в случай че хванете вируса, можете да болестите други хора. Интраназалната ваксина отстранява този проблем ", изяснява тя.

Д-р Димие-Поасон споделя и друго – имунизацията, която ще се тества, не е ориентирана единствено против един протеин на вируса. В момента всички утвърдени интрамускулни ваксини са ориентирани против така наречен S-протеин (спайк протеин). Той обаче мутира доста бързо и това прави тези ваксини по-малко ефикасни. Френската ваксина обаче е ориентирана както против този протеин, по този начин и против други протеини на вируса, при които няма разновидности. Те не са изменени, без значение за кой вид на вируса приказваме.

" Ваксината може да се съхранява при 39 °F (~4 °C), само че оцелява при стайна температура, което я прави идеална за страни, в които спазването на условията за студена верига може да бъде предизвикателство ", споделя Димие-Поасон.

Досега не са следени неподходящи резултати. " Това е ваксина на протеинова основа без адювант. Тя е изцяло безвредна. Очакваме, че тя ще се употребява за деца и пациенти с намален имунитет ", изясни Димие-Поасон. "
Путин като доброволец в изпитванията на първата съветска назална ваксина против COVID-19
Руският президент Владимир Путин стана доброволец и бе имунизиран с назална ваксина против ковид. Това заяви той самият по време...
Прочети повече
Още: Ваксина, която обезврежда всички бета коронавируси – към този момент има първообраз

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР