Вече имаме пълна дигитализация на обработката на документите в морските

...
Вече имаме пълна дигитализация на обработката на документите в морските
Коментари Харесай

Обработката на документите в пристанищата Бургас и Варна вече е изцяло електронна

Вече имаме цялостна цифровизация на обработката на документите в морските ни пристанища и следва хартията изцяло да отпадне.

Това сподели в Бургас министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на представянето на национална система за електронен продан на информация в българските морски пристанища. Системата е създадена от Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ по европейски план.

Цялата информация, събирана до момента на физически носители, към този момент е интегрирана на едно място и ще бъде следена в действително време от всички заинтригувани институции (Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, ИА „ Морска администрация “ и терминалните оператори). „ С това реализираме 40% по-голяма успеваемост за фирмите във връзка с време и разноски “, разяснява Гвоздейков.

„ По-малко време и по-добра логистика са основните изречения, залегнали в построяването на системата. Тя икономисва време посредством електронна обработка на информацията, обвързвана с товарите и улеснява постигането на оптимални резултати за минимално време. Освен, че е високотехнологична, тя е и екологична “, съобщи заместник-министър Анна Натова.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР