Министърът на транспорта и съобщенията Христо Алексиев изпрати писмо до

...
Министърът на транспорта и съобщенията Христо Алексиев изпрати писмо до
Коментари Харесай

Ще има ли петкратно увеличение на тарифите за преминаване през Босфора и Дарданелите

Министърът на превоза и известията Христо Алексиев изпрати писмо до министъра на превоза и инфраструктурата на Турция Адил Караисмаилоглу във връзка сигнали от български морски асоциации по отношение на публикувана информация за планувано на цените за прекосяване през черноморските проливи Босфора и Дарданелите.

В писмото се показва, че досега публична нота за идно повишение на таксите не е постъпвала към българските управляващи. Подобно изменение може да бъде поискано от всяка от държавите-страни по „ Конвенцията от Монтрьо “ в края на всеки петгодишен интервал от влизането ѝ в действие, като направи надлежно предложение до другите договарящи се страни.

Допускането му зависи от поддръжката на най-малко две страни, три месеца преди приключването на петгодишния период на документа. Всички държави-страни по Конвенцията за въвеждането на нови условия, следва да бъдат известени за подкрепеното предложение. Важно изискване е, че с изключение на предлаганите промени, предизвестието следва да съдържа и претекстовете, налагащи приемането му.

Министър Алексиев декларира, че българският бизнес в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР