Американската самолетостроителна компания Airbus ще пусне товарна флотилия, състояща се

...
Американската самолетостроителна компания Airbus ще пусне товарна флотилия, състояща се
Коментари Харесай

Производител на самолети ще започне да пуска екологично чисти електрически кораби

Американската самолетостроителна компания Airbus ще пусне товарна флотилия, състояща се от екологични електрически кораби. Целта на производството на такива кораби е освен понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха, само че и икономисване на средства, оповестява New Atlas.

Airbus се намира в Алабама, а съставените елементи за самолети до заводите в Съединени американски щати се доставят от Франция посредством товарни кораби, три от които са на предписание на Airbus. За решаването на проблемите на икономичността и екологичността Airbus ще поръча футуристични електрически кораби " от бъдещето " от френския реализатор Louis Dreyfus Armateurs, от който ще наеме тези кораби.

Предвижда се производството на три товарни електрически кораба с по шест ротора на Флетнер на всеки: това са т.нар ветроходни мачти - въртящи се цилиндрични мачти, които заместват платната и употребяват вятъра за генериране на двигателна сила.

Освен това корабите ще бъдат оборудвани както с дизелови мотори, по този начин и с работещи на " електрометанол ", който се получава от въглероден диоксид. А с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР