Вече има вода във всички населени места в Хасковска област.

...
Вече има вода във всички населени места в Хасковска област.
Коментари Харесай

Възстановено е подаването на вода в Хасковска област

Вече има вода във всички обитаеми места в Хасковска област. Пробите са в нормата, заяви БНР.

Водата беше спряна превантивно, откакто в понеделник 28 крави умряха след водопой от канал, който се влива  в река Марица. Количеството на нитритите, открити в канала, са били 350 пъти  над нормата.

Прокуратурата образува досъдебно произвеждане против незнаен причинител за замърсяване на водата.

Фермерът Стоян Господинов, чиито крави бяха отровени, ще получи помощ от 37 034 лева

„ Има хиляди случаи на изхвърляне на токсини в реките, за които нищо не знаем. Това обаче е върхът на айсберга и е знак за метода на ръководство на страната “, разяснява пред БНР инж. Димитър Куманов от съдружие „ Балканка “. От сдружението са възмутени, че още веднъж се води следствие против незнаен причинител, че " компании, които имат връзка с властта, оставата недосегаеми ". 

Инж. Куманов акцентира, че ако Министерството на околната среда и водите си е изпълнявало отговорностите законно, до такава обстановка не би се стигнало. „ Министерство на околната среда и водите би трябвало да реализира и превантивна активност. Законодателството ни е доста хубаво, дава отговор на европейските наставления, само че никой не го съблюдава. Глобите у нас са смешни и е по-евтино да се изхвърлят боклуците в реката “, добави инж. Куманов. Според него индустриалните предприятия у нас са с положителни пречиствателни съоръжения, само че всеобщо не ги употребяват, „ тъй като всичко коства пари, а те пестят тези пари, тъй като им е по-лесно да отровят реката “. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР