Вече има риск за изплащане на заплатите на работещите в

...
Вече има риск за изплащане на заплатите на работещите в
Коментари Харесай

София няма пари да плати заплатите в градския транспорт

Вече има риск за погашение на заплатите на работещите в градския превоз в София. Това съобщи Карлос Контрера, който е началник на транспортната комисия в Столичния общински съвет и е общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация. Според него това е евентуално да се случи поради намалелите доходи на транспортните сдружения в столицата – „ Столичен автотранспорт “, „ Столичен електротранспорт “ и „ Метрополитен “, породени от рецесията с ковид и от нарастналите цени на горивата и електричеството. „ Това към този момент е главният проблем в транспортния бранш в София. Следващата седмица ще обсъждаме план за икономическа рамка. За първи път тя ще бъде с недостиг. Това значи, че средствата ги няма и че би трябвало да намерим метод те да бъдат покрити. След няколко дни ще преглеждаме прекосяването към летните написания, което е нещо обичайно в столицата “, разясни той. Контрера пресметна, че под въпрос са заплатите на към 2 100 – 2 200 души, работещи във всяко от транспортните общински компании. „ Може да извършите сметка за какъв брой фамилии става въпрос “, сподели още общинският консултант от ръководещото болшинство в СОС.

За следващ път представител на властта в София в лицето на Контрера прикани страната да помогне на закъсалия публичен транспорт. Той пресметна, че насъбраните дотук финансови загуби са на стойност 144 милиона лв.. „ С общински съветници от Българска социалистическа партия коментирахме вид да търсим среща с комисията по превоз в Народното събрание, освен към Министерски съвет, където още веднъж да представим плановете и да желаяме дофинансиране от страна на страната. Разчетите демонстрират, че все още дефицитът е 144 милиона лв.. В края на март общината усили своя дял в обезщетенията за превоза в София, само че все пак дефицитът остава “, разясни Контрера.     

Според него към момента не са обезпечени и доставските на природен газ за Столична община след края на май. „ Няма писмени гаранции от страна на страната и на „ Булгаргаз “, че доставките на газ за потребностите на Столична община ще бъдат обезпечени. Това дава опция за всевъзможни хипотези. Разглеждаме софтуерни разновидности за доставки през различни източници. Проблемът ще е не толкоз с доставката на природния газ, колкото с неговата цена, която ще стане безусловно непостижима. Ако има липса на газ, „ Столичен автотранспорт “ ще понижи обслужването с 25-30 на 100, тъй като ще се премине на дизел “, приключи Контрера.   
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР