Вече има подготвящи се законопроекти за болниците и лекарствата БСП

...
Вече има подготвящи се законопроекти за болниците и лекарствата БСП
Коментари Харесай

Георги Михайлов, БСП: Имаме много конкретни задачи в здравеопазването

Вече има подготвящи се законопроекти за лечебните заведения и медикаментите

" Българска социалистическа партия изразихме мнение, че въпросът за зеления документ за влизане в Народното събрание има четири страни - правна, здравна, политическа и най-много морална.” Това уточни в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия националният представител от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание проф. Георги Михайлов, по отношение на дебатът за влизане със зелен документ в Народното събрание.

" Моралната позиция е доста елементарно да бъде предпазена поради, че доста от българските жители са сложени в изискванията да показват съставни елементи на зеления документ, с цел да отидат на работа или да влязат някъде. Народните представители не могат да бъдат по - разнообразни от тях и това беше нашето предпочитание като коалиция - да бъдем сложени на една повърхност като всички останали жители в страната ", уточни още професор Михайлов.

Медикът изрече мнение, че пандемията влиза в руслото на една респираторна зараза и в един миг ще остане в палитрата на всички останали респираторни инфекции.

Той уточни, че здравната ни система по насила е доста по-подготвена, защото за последните 2 години е претърпяла много разтърсвания. " Ако ние не създадем нужните промени, които имаме в съдружното съглашение в здравната система, каквито и старания да поставят нашите прелестни експерти няма да се получат нужните триумфи, няма да се получат нужните резултати ", сподели още аленият народен представител.

Медикът добави, че здравната система ще има триумф във всяко направление, в случай че равнището на опазването на здравето на всички равнища от обществената стълбица е едно и също, което досега в България не е по този начин. Той уточни, че в Народното събрание към този момент има подготвящи се законопроекти, които са част от два от здравните закони - закона за лечебните заведения и закона за лекарствените артикули в хуманната медицина.

" Трябва да бъде направена доста деликатна оценка на опазването на здравето, на дейностите в опазването на здравето, на труда в опазването на здравето на медицинските експерти, да бъде направена оценка и на здравната карта ", изрази с решителност Георги Михайлов.

На въпроса дали са заложени повече средства за опазване на здравето в бюджет 2022, Георги Михайлов уточни, че опазването на здравето изостава като безспорна цифра от бюджета. " Важно е по какъв начин се разходват средствата от опазване на здравето и по тази причина ние ще търсим решение в разходването им посредством усъвършенстване на системата на ръководство и финансиране ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР