Вече има опасения, че може да не бъде приета предложната

...
Вече има опасения, че може да не бъде приета предложната
Коментари Харесай

Нинова: Има опасения за приемането на предложната актуализация на бюджета

Вече има опасения, че може да не бъде призната предложната от държавното управление актуализация на бюджета - това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с работодателските и синдикалните организации. 

Целта бе те да показват предложенията си за неотложни промени сред първо и второ четене на плана за корекции в държавния бюджет. 

Корнелия Нинова заявява, че Българска социалистическа партия няма да се откаже от опитите да се търси консенсус по неотложни корекции в Бюджета:

" Ще бъде рационално в случай че успеем на следващия ден да се съберем ние,  " ИТН ", " Демократична България ", " Изправи се, БГ! Ние идваме! ", да стартираме диалози в доста къси периоди, безусловно за дни върху тези 5,6,10 неща, да се съгласим на тези цели, да ги внасяме ".

И синдикатите, и работодателите обявиха на срещата, че актуализацията на Бюджета е нужна. От КНСБ настояха сред първо и второ четене да бъдат обезпечени средства за разплащане на заплатите на работещите в " Автомагистрали-Черно море ". Любослав Костов от синдиката съобщи, че сумата е 36 милиона лв.: " Просто е належащо законово съображение да бъдат тези пари разплатени. Доколкото сме осведомени от обществените изяви на министъра на финансите, средства в Бюджета има и това сега е необходимо и настоящо и хората всеки ден стачкуват, както знаете ".

Валери Николов от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България подчертава, че средствата, които са планувани в актуализацията на Бюджета за строителството, са незадоволителни: " Неразплащането в строителството, всички имаме визия от пазарна стопанска система, знаем какво ще се случи, първи ще пострадат служащите и тези хора ще отидат на борсата, ще отидат върху обществената система, която има заплаха да се взриви в идващите месеци, в случай че нещо не се направи в тази посока ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР