Вече има над 25 000 разсрочени кредита, обяви пред БНТ

...
Вече има над 25 000 разсрочени кредита, обяви пред БНТ
Коментари Харесай

Банките вече са разсрочили над 25 000 кредита

Вече има над 25 000 разсрочени заема , разгласи пред Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на банките в България (АББ) Петър Андронов. Мярката бе оповестена публично на 10 април, т.е. минали са 19 дни, само че в този интервал бяха и почивните дни по Великден.

Андронов добави обаче, че банките просто не смогват, въпреки процедурата да трае сред половин и един час . Получило се е претрупване с документи.

" Започна и отпущането на безлихвени заеми, обезпечени от страната. Българската банка за развиване подписа контракт с 4 търговски банки за даването на заемите . Те ще се отпускат на хора, които краткотрайно са останали без работа, които се самоосигуряват или са в неплатен отпуск. И компаниите имат опция за кредитиране, с цел да спасят бизнеса си в тежката обстановка ", сподели още Андронов и разкри, че по някои от ограниченията, от които могат да се възползват компании, има " много неразбираеми неща ", по тази причина те в този момент се предоговярат.

Освен помощ от българските банки ще има и такива по европейски стратегии. " Подготвяме се за тях и ще ги предложим на българския бизнес, който има потребност ", съобщи ръководителят на АББ.

Андронов акцентира, че банковият бранш в страната е постоянен, банковата система е добре обезпечена и може да поеме тежестта на подобен сложен интервал, само че не би трябвало да се ръководи безгрижно в тази обстановка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР