Вече има дела в съдебна фаза или в досъдебната фаза.

...
Вече има дела в съдебна фаза или в досъдебната фаза.
Коментари Харесай

Има дела в съдебна или досъдебна фаза по втория списък Магнитски: Гешев

" Вече има каузи в правосъдна фаза или в досъдебната фаза. Какво повече да направи прокуратурата ”. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция основният прокурор Иван Гешев, съгласно който би следвало да се одобри законодателство, в границите на Европейския съюз като регулация, което да урежда сходни проблеми.

Във въпросния лист са някогашните министри Владислав Горанов, Румен Овчаров, някогашният изпълнителен шеф на АЕЦ Козлодуй Иван Генов, ръководителят на Русофили Николай Малинов и Александър Николов - член на съвета на шефовете на атомната централа.

" По отношение на всички лица, които са в така наречен " втори лист " има или каузи в правосъдна фаза, или в досъдебната фаза. Какво повече да предприеме прокуратурата? Още повече, че от този лист, от този закон, няма правни последствия не просто в България, а в целия Европейски съюз. Казва го представител на Европейската комисия. Друг е въпросът, че би следвало да се одобри законодателство, в границите на Eвропейския съюз като регулация, който да урежда сходни проблеми ”, сподели Гешев пред Българската телеграфна организация.

И посочи: " Законът Магнитски е административен и политически инструмент, осъждането на лица няма общо с този закон. Наказателно-правният резултат е радикално друг. Те нямат нищо общо едно с друго. Това, което написа в листата за България, е това, което ние казахме, че имаме следствия и правосъдни производства. Не е наложително да има наказателноправен резултат ".

Относно следствието на изборните нарушавания, Гешев сподели, че сега " се занимаваме с най-ниското равнище, което няма по какъв начин да води до сериозна успеваемост и битка с този тип закононарушения ".
" Тези, които желаят да купуват гласове, след това доста постоянно се сменят. Но тези мрежи, които реализират търговията с гласове, са почти едни и същи и те не се въздействат от политическата принадлежност. Това са хора, които професионално се занимават с тази незаконосъобразна активност ”, изясни още обвинител номер едно.
По думите му при предходните няколко вота се случва това, което се случва на българските пътища. " Играем си на стражари и апаши. Преследват се моторни транспортни средства с мигранти, задържаме водачите и мигрантите. Това вършим и с изборната престъпност ”, разяснява Гешев.

 Наталия Каменова

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР