Вече е известен докладът на един от големите началници на

...
Вече е известен докладът на един от големите началници на
Коментари Харесай

Българските съдии се адаптирали бързо към ВАР

Вече е прочут отчетът на един от огромните началници на плана ВАР във ФИФА Майк ван дер Руст, който беше през февруари в България, с цел да инспектира по какъв начин върви работата по въвеждането на технологиите в Първа Лига по футбол.

Майк ван дер Руст е дал доста висока оценка за равнището на работа на интернационалните съдии на България. И най-много похвалите са били за Ивайло Стоянов и Волен Чинков, които са номер 2 и номер 3 в ранглистата в България.

Както е известно, Георги Кабаков като арбитър от Категория 1 на УЕФА мина образование за работа с ВАР на европейските семинари и в България нямаше потребност да участва.

Нидерландецът е останал удивен от бързата акомодация на интернационалните рефери и най-вероятно в първите въвеждащи системата мачове в България точно те ще бъдат ангажирани и на терена, и в стаята.

Той е отчел обстоятелството, че множеството от тях не са работили досега в действителна конюнктура, само че все пак българските интернационалните рефери показали отлична подготовка и бърза реакция. Именно бързината на взимането на верни решения е решаващият аршин за положителното показване на съдиите.

Българските арбитри ще имат още един научен онлайн-семинар в средата на април, а в края на същия месец стартира и същинската работа. Тестовете обаче стартират още този уикенд, само че ще бъде тествана единствено координацията и синхрона в механически проект. Първата среща е Лудогорец- Арда, а втората опълчва ЦСКА-София- Етър (В. Търново).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР