, вече е готов и се продава в читалище НЧ

...
, вече е готов и се продава в читалище НЧ
Коментари Харесай

Диск с беломорски фолклор продават в село Светлен

, към този момент е подготвен и се продава в читалище НЧ " В. Гаршин " в поповското село Светлен. Идеята за основаването му е да се запазят достоверния беломорски фолклор, обичаи и обичай. Целият екип, зает по неговото основаване, реализатори, записи, студийна обработка са правени непринудено и без възнаграждение. Освен песни в диска се съдържат и 8 смешки, наречени беломорски хотули.

" Дискът съдържа 18 песни и 8 беломоски на акцент наречени хотули, което е беломороски смешки. Една като инструментал беломорска ръценица. Като в тези песни имаме две самостоятелни изълнения на Красимир Радев, който е самостоятелен реализатор при читалището. Имаме три песни, които са достоверни записи от 1997 година на остарели изпълнителки и една ария, която е на гост-изпълнителите от група " Грамофон " , сподели за БНР Станка Къркова, секретарят на НЧ " В. Гаршин ".  

Цената на диска е 10 лв.. От продажбата на дисковете ще бъдат преиздадени още дискове.
 
" Не минава празник без да запеем някоя беломорска ария. Независимо дали ще бъде Бабин ден, дали ще бъде Трифон зарезан, 8 март ", добави Къркова.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР