Вече два часа тече Консултативният съвет по национална сигурност, който

...
Вече два часа тече Консултативният съвет по национална сигурност, който
Коментари Харесай

КСНС обсъжда обстановката в Сирия и на Балканите, и рисковете пред България

Вече два часа тече Консултативният съвет по национална сигурност, който президентът Румен Радев свика. Темата е „ Актуални опасности и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на въоръжените сили. Необходими ограничения ".

Вече два часа участниците в Консултативния съвет по национална сигурност разискват ситуацията в Сирия и на Балканите, както и рисковете и заканите пред България, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Вера Александрова. Националната сигурност е постоянно настояща тематика, изключително в изискванията на интернационално напрежение от последните години - по този начин президентът Румен Радев аргументира тематиката на днешния КСНС.

Припомняме, че КСНС заседава по същата тематика преди към година, когато бяха набелязани съответни ограничения със периоди, свързани с модернизацията на армията и възстановяване на материалното богатство на военнослужещите. До този миг огромна част от тези ограничения не са изпълнени, поради което президентът Радев желае да разбере какво да се направи, с цел да станат факт тези решения.

Предвидено е на Съвета да бъдат показани четири отчета по тематиката, а какви ще са решенията ще разберем по-късно денем.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР