Вече четири страни отчитат броя на заразените със седемцифрени числа: САЩ

...
Вече четири страни отчитат броя на заразените със седемцифрени числа: САЩ
Коментари Харесай

В САЩ, Индия, Бразилия и Русия заразените с COVID-19 са милиона

Вече четири страни регистрират броя на инфектираните със седемцифрени цифри: САЩ - 7.1 млн., Индия - 5.7 млн., Бразилия - 4.6 млн. и Русия - 1.1 млн. От тях най-висока е смъртността в Бразилия - 653 на 1 млн, следват Съединени американски щати - 623 на милион, Русия - 137 и Индия - с 66 умряли на милион от популацията.

- в Европа  по време на пандемията са регистрирани 5 000 421 случая на инфекцията, от които 502 541 са във Франция, 682 267 са в Испания и 1 122 241 са в Русия, оповестява AFP.

- В Русия  броят на инфектираните на дневна база продължава да е над 6000.  През последните 24 часа са регистрирани 6595 нови случая на COVID-19 в 84 съветски района.  24% от пациентите нямат признаци. Възстановили са се 6 130 души, 149 са умряли, съобщава оперативният щаб за битка с пандемията. Още първоначално на август президентът Путин разгласи регистрацията на първата в света ваксина против Covid-19.

- Във Франция  в доста от огромните градове седмичният брой на новозаразените вече надвиши 200 души на 100 000 население. Санитарните ограничения могат да бъдат засилени в Париж, където съгласно последните данни има 204 случая на зараза на 100 хиляди души в границите на седем дни.  По всяка възможност рестриктивните мерки във френската столица ще са сходни на към този момент наложените в редица други огромни градове като Марсилия, Лион и Ница — забрана за продажба на алкохол и употреба на улицата след 20 часа; забрана за събития с присъединяване на повече от хиляда души.  В същото време, съгласно Le Figaro, няма да се стягат рестриктивните мерки за визити в домове за възрастни хора, както и работното време на питейни заведения и заведения за хранене в Париж.

Белгия, за разлика от Франция, облекчава ограниченията, въпреки че броят на позитивните проби е повишен с 65% предходната седмица. Премиерът Софи Уилмс изясни, че от 1 октомври маските ще бъдат наложителни единствено тук-там с доста хора, като обществения превоз, магазините и кината. Карантинният интервал ще бъде скъсен от 14 на 7 дни. Тя твърди, че жителите би трябвало да се научат да живеят с вируса, оповестява Би Би Си.

- В Ка нада  премиерът Джъстин Трюдо разгласи началото на втората вълна на ковид в страната: " Намираме се на ръба на злополучие, което може да бъде доста по-лошо от случилото се напролет “, предизвести той.  Според политика държавното управление е готово да направи всичко належащо, с цел да спре разпространяването на болестта и Канада е подготвена за втората вълна, " откакто към този момент се е справи с първата “. Според последни данни в страната има над 147 хиляди души, инфектирани с ковид. Починали са общо 9,2 хиляди.

- Очаква се Израел в допълнение да затегне ограниченията против ковид, макар че беше наложена втора национална обсада, която съответства с празничния интервал в страната. Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че е избрал да наложи рестриктивните мерки тъкмо в този момент, с цел да понижи отрицателното въздействие върху бизнеса.

Очаква се цялостният лист с нови ограничения да бъде разгласен в петък, оповестява " Гардиън ".  На този стадий е ясно, че ограниченията ще включват прекъсване на целия публичен превоз, затаваряне на специфичните образователни заведения, които бяха единствените работещи. Протестите ще бъдат ограничавани до групи от до 20 души. Освен това ще бъде неразрешено на хората да се отдалечават на повече от 1 км. от домовете си. Синагогите ще бъдат затворени, освен на Йом Кипур - най-големият еврейски празник, когато ще одобряват вярващи. Международното летище " Бен Гурион “  ще спре всички полети отвън страната. 

Беше наложена триседмична обсада в петък, след отчетените повишени нива на зараза. В сряда израелското здравно министерство заяви за близо 7000 нови случая на вируса -  два пъти понече спрямо началото на месеца.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР