Вече час депутатите спорят дали Народното събрание да разреши Агенция

...
Вече час депутатите спорят дали Народното събрание да разреши Агенция
Коментари Харесай

Депутатите спорят дали АПИ да заплати от бюджета си 50% от парите за пътните строители

Вече час депутатите спорят дали Народното събрание да позволи Агенция " Пътна инфраструктура " да заплати от бюджета си 50% от парите за пътните строители, а останалите едвам след експертиза на подписаните контракти. В пленарната зала в поддръжка за проекторешението се оповестиха от " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия. От " ИТН " се изрекоха с запаси и настояха за проверка на решението.

ГЕРБ-СДС изрично се опълчиха Народното събрание да става страна по подписани контракти сред пътните компании и изпълнителната власт. Депутатът Николина Ангелкова съобщи:

" Вие търсите метод да си измиете некадърността пред българските жители с това като трансферирате отговорностите на Народното събрание. Очевидно служебният министър Комитова е подложила динена кора на Гроздан Караджов, тъй че не си измивайте ръцете с Народното събрание и платете на 100 % на българските компании ".

Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната " отвърна:

" Да, динена кора беше поставена, само че това е от вашето ръководство от вашето АПИ, която сега се постанова Народното събрание да взема решение, с цел да имаме някакви безвредни пътища, по които да се движат българските жители ".

Социалистът Борислав Гуцанов съобщи, че единственото рационално решение е незабавно да се изплатят половината от средствата, с цел да се понижи напрежението и остро се обърна към ГЕРБ:

" Репликата ремонт на ремонта стана точно през тези години и влезе като нарицателно за метода, по който се вършат пътищата в България и в действителност би трябвало да си притежател на Оскар, с цел да можеш да излезеш тук и да приказваш по този метод ".

От " Възраждане " оповестиха, че няма да поддържат решението, което по думите им въвлича Народното събрание в корупционна скица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР