Вече бившият президент на Боливия Ево Моралед е получил политическо

...
Вече бившият президент на Боливия Ево Моралед е получил политическо
Коментари Харесай

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Вече някогашният президент на Боливия Ево Моралед е получил политическо леговище в Мексико, заяви самият той в профила си в Туитър. Преди два дни той подаде оставка като държавен глава, след седмици на митинги и откакто военни и полиция отдръпнаха поддръжката си за него. Според локални медии Моралес към този момент е дошъл в Мексико.
" Братя и сестри, аз изхвърчам за Мексико с признателност за безкористността на тази братска страна, която ни предложи леговище, с цел да избави нашите животи ", написа Моралес в Туитър. Преди ден той заяви, че се готвят да го арестуват и по тази причина се укрива.
Още през вчерашния ден мексиканските управляващи оповестиха, че са подготвени да дават леговище на Маролес.
Преди да отлети Моралес заяви в Туитър и по какъв начин след оставката си в неделя е бил укрит от членове на синдиката на производителите на кока в Кочабамба. Той прикани и жителите на страната да не прибягват към принуждение и да вземат решение всички политически различия посредством разговор.
Моралес назова обстановката в Боливия държавен прелом. След него оставка подаде и вицепрезидентът Алваро Гарсия Линера. От постовете си се отхвърлиха и още няколко министри, както и редица депутати, в това число и ръководителите на двете камари на Народното събрание.
Днес се чака съвещание на Горната камара на Народното събрание, на което би трябвало да се реши дали са бъде призната оставката на Ево Моралес и да се обсъдят вероятните изходи от политическата рецесия. Според втората вицепредседателка на Камарата на сенаторите Жанин Анес, която е от опозицията, наред с другите въпроси членовете на камарата ще обсъдят и кой ще оглави страната след оставката на Моралес. Тя добави, че в сряда ще има общо съвещание на двете камари.
Най-вероятно ще бъдат планувани нови президентски избори.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР