Вече 73 жени са потърсили помощ от новата Правна клиника

...
Вече 73 жени са потърсили помощ от новата Правна клиника
Коментари Харесай

Георги Георгиев: 73 жени са потърсили помощ в Правната клиника за жертви на домашно насилие в София

Вече 73 дами са потърсили помощ от новата " Правна клиника " за жертви на домашно принуждение в София. Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в подкаста " Да подредим града с Георги Георгиев ".

Правната клиника е изцяло безвъзмездна и обезпечава както способена юридическа помощ, по този начин и психическо консултиране.

" Към днешна дата към този момент 73 са дамите, получили нашата поддръжка с Асоциация " Анимус ", " означи Георгиев.

И добави, че институциите имат още доста работа, а новите народни представители би трябвало да създадат още доста във връзка с измененията в нормативната уредба.

Георгиев напомни, че по негово предложение, признато единомислещо от СОС, в края на предходната година бе открит втори център за потърпевши от домашно принуждение. Така към този момент най-малко 100 дами годишно могат да потърсят поддръжка. 

" Наскоро имаше случай за жена, която безусловно по долни дрехи е избягала от вкъщи си и е намерила заслон в новия наш общински център. Наскоро го посетих, там имаше жена, доста тежко потърпевша, която се хранеше със сламка ", описа той.

Тези два центъра обезпечават първата, неизбежна и незабавна поддръжка за тях, добави Георгиев.

" Разбира се, хората желаят да чуят положителните вести. Добрата вест е, че първо, жертвите не са сами. На второ място -  институционалната поддръжка, която се оказва в София, е невиждана. Това не са просто решения на общинския съвет, това е нова градска политика ", бе безапелационен шефът на Столичния общински съвет.

 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР