Вече 14 часа корабът „Вера Су“ е празен. Вчера следобед

...
Вече 14 часа корабът „Вера Су“ е празен. Вчера следобед
Коментари Харесай

Лошото време ще забави операцията по разтоварване и изтегляне на „Вера Су“

Вече 14 часа корабът „ Вера Су “ е празен. Вчера следобяд стартира евакуация на моряците от плавателния съд. В момента те са настанени в общински хотел в Каварна.

Румен Николов от „ Морска администрация “ изясни в „ Тази заран “, че избавителната акция е дала резултат, в този момент следва корабът да бъде разтоварен и изведен от крайбрежията край Камен бряг.

Времето на Камен бряг се утежни, като се чака в идващите два дни то да стане извънредно рисково.

Синоптиците предизвестяват, че вълнението се усилва. Вчера то беше 4 бала – това са талази до 2,5 м. Днес до края на деня е допустимо да доближи 5 бала, а това значи, че 4-метрови талази може да се стоварят върху „ Вера Су “. Ситуацията ще се усложни и поради мощен вятър, който ще духа от североизток и който в допълнение ще усили вълнението. Ще вали и ще стане по-студено.

„ Разтоварването все още е невероятно, чакаме след понеделник да се пристъпи към тази процедура. Предстои планирането на тази интервенция. Надявам се, че метеорологичните условия няма да доведат до по-сериозни проблеми “, посочи Николов.

По думите му няма информация от компанията притежател на кораба дали ще изпрати нов екипаж.

„ Ще се подхващат ограничения корабът да бъде обезопасен, само че все още е невероятно екипаж да се качи на кораба, тъй като щатният екипаж слезе, а да качваме различен, който да бъде изложен на риск, не е целесъобразно “, добави Николов.

Според него все още няма съществени индикации за повреди по кораба, само че е рисково качването на хора поради неприятното време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР