Вече 13 ден в страната продължават протестите срещу правителството. За

...
Вече 13 ден в страната продължават протестите срещу правителството. За
Коментари Харесай

Протестиращите отново блокираха движението пред Народното събрание

Вече 13 ден в страната не престават митингите против държавното управление. За 9 часа беше разгласен митинг пред постройката на Народното събрание. Той е обвързван с идното гласоподаване на вота на съмнение към кабинета на Бойко Борисов.

Акцията пред Сградата на съединението се организира за втори ден, като през вчерашния ден мотивът бяха дебатите по вота на съмнение на тематика корупция.

Към 11 часа протестиращите пристъпиха към блокиране на придвижването пред Народното събрание, както направиха и в понеделник.

На 20 юли гражданското недоволството продължи 16 часа. Вечерта обособени групи блокираха придвижването при Софийския университет и "Орлов мост " с искане за оставка на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

След 21:00 ч. хората се реалокираха пред Министерския съвет. А в последните часове на деня стартира нова обиколка около Съдебната палата, през бул. "Патриарх Евтимий " и паметника на Васил Левски, след което хората се върнаха още веднъж пред Министерския съвет.

От вътрешното министерство през днешния ден разпространиха видеокадри по какъв начин е било спряно метрото в София в понеделник. След случая двама души са с обвинявания. Взета им е парична гаранция от по 1500 лв., разгласи на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Полицията работи, с цел да откри кой е третият участник.

В понеделник малко преди 12 часа трима мъже натиснаха бутона за сигурност на метростанцията при Софийския университет. Така за няколко минути електроподаването по линията беше спряно.

Във връзка с това беше арестуван някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов. Другият открит е 29-годишен мъж, сподели старши комисар Георги Хаджиев.

Образувано в досъдебно произвеждане въз основа на събраните доказателства. Според Столична дирекция на вътрешните работи авторството на действието е изрично потвърдено.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР