Вдигнете ръка, ако сте използвали една и съща спирала през

...
Вдигнете ръка, ако сте използвали една и съща спирала през
Коментари Харесай

4 знака, че е време на направите чистка на козметиката си

Вдигнете ръка, в случай че сте употребявали една и съща серпантина през последните няколко години! Въпреки че може да си мислите, че към момента е безвредна за приложимост, тъй като сте я нанасяли единствено няколко пъти от март 2020 насам – истината е, че откакто отворите капачката на множеството артикули за хубост и грижа за кожата, часовникът стартира да тиктака.

В някои случаи козметиката може даже да се скапе, преди да изтече срокът на валидност, който виждате на опаковката! Според доктор Розми Бариос от  и създател на здравна графа в  причината за това е контактът с въздуха. Колкото по-дълго един артикул е бил отворен, толкоз повече той се окислява и разгражда.
 Багерите в Пловдив и през днешния ден продължиха да разрушават тютюневия склад в Пловдив 2 септ 2022 | След като през вчерашния ден арх. Петкана Бакалова, една от защитничките на тютюневия склад, персонално застана пред багерите,...
Това значи, че е доста значимо да обръщате внимание на всички промени и да следите за периода на валидност. Ако не го извършите, прекомерно евентуално е кожата ви да заплати за това. „ Използването на грим или артикули за грижа за кожата с изминал период на валидност може да аргументи обриви, раздразнение и алергии “, споделя Лаура Ронкали, професионален гримьор и съосновател на италианското издание за хубост. Може също да докара до сухота и даже кожни инфекции.

Ето 4 сигурни знака, че е време да извършите чистка:

  Срокът на валидност е изминал

Най-сигурният знак, несъмнено, е целесъобразната дата за приложимост, щампована на опаковката на вашия артикул. Обърнете особено внимание на цифрите, който стои преди буквата M в знак на буркан с отворена капачка - те демонстрират какъв брой време след отваряне можете да ползвате този артикул.

Според доктор Бариос слънцезащитните артикули и ароматите нормално устоят най-дълго, от време на време даже до три години. Палитрите сенки за очи имат също дълъг период на валидност, само че би трябвало да се изхвърлят след две до три години. В противоположен случай те могат да причинят инфектиране на очите или да покрият клепачите неравномерно.

 
               

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР