Вдигането на големи тежести ще ни направи по-силни и здрави

...
Вдигането на големи тежести ще ни направи по-силни и здрави
Коментари Харесай

3 често срещани мита за мускулите, на които не трябва да вярваме

Вдигането на огромни тежести ще ни направи по-силни и здрави

„ Ако подвигам огромни тежести, ще бъда по-силен и ще наподобявам като културист.” - това чуват непрестанно в залата.

Но в реалност това няма да направи мускулите по-твърди, нито ще им придаде хубава форма. Хората се заблуждават по отношение на това, тъй като те усещат „ горенето” или напомпването. Усещането за парене е резултат от млечната киселина в мускулите и можете да получите същия резултат, когато стискате стрес топка през целия ден. Чувството за напомпване се усеща единствено тъй като мускулите се пълнят с кръв, само че това не спомага по този начин мощно за създаване на мускулите. Използването на по-големи тежести в действителност ни икономисва време - проучвания демонстрират, че без значение дали подвигаме по-големи тежести и вършим по-малко повторения или използваме по-леки тежести за по-дълго – резултатите ще са едни и същи.

Така че, с цел да получите стремежи резултат, уверете се, че вършиме точните извършения, посъветвайте се с треньора си и изберете най-подходящото за вас.

Ако спра да упражнявам, мускулите ще се трансфорат в мазнини

Това е нещо, което най-често се чува от устата на тези, които не харесват бодибилдинга, опасяват се от фитнеса или са прекомерно мързеливи. Когато им кажете, че желаете да упражнявате, това което може да чуете от тях е: „ Имам толкоз доста познати, които са упражнявали преди време, само че когато са спрели, това им се е отразило зле и в този момент са отпуснати и дебели.” Трябва да знаете, че това е доста, доста надалеч от истината, тъй като мускулите са изцяло друга тъкан от мазнините. Можете да натрупате мазнини като ядете прекомерно доста, а когато спрете да упражнявате, мускулите ви ще стартират да се свиват – те не могат да се трансфорат в мазнини, това е невероятно.



Не би трябвало да се тренира с болки в мускулите

Номер едно от бодибилдинг митовете е толкоз логически и публикуван по този начин сполучливо, че несъмнено се чудите какво прави в този лист. Ако следтренировъчната ви мускулна тресчица, която по-принцип се усеща 24 до 48 часа след интензивна подготовка към момента ви държи, това е знак, че мускулните ви кафези са изтощени и не би трябвало да упражнявате. Но дали е по този начин? Мускулната тресчица се получава в резултат на процеси показващи, че мускула ви се възвръща и пораства. Направено е проучване с хора, които след интензивна подготовка получават мускулна тресчица и 2 дни по късно – към момента с мускулна тресчица – повтарят упражненията. За това и учените настояват, че в случай че имате мускулна тресчица, не би трябвало да пропускате ходенето на фитнес, най-малкото тъй като по този начин тя ще изчезне по-бързо, в сравнение с в случай че се излежавате у дома. Това което може да извършите, с цел да бъде тренировката ви по-лека е: в случай че болките ви са да речем в горната част на тялото – ръце, стомах..., просто работете върху мускулатурата в друга част (например крака). Нека да не забравяме и великата национална мъдрост, която е много удачна в тази ситуация - „ Клин, чеп избива! “

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР