Вдъхновение, бунт и преоткриване са трите думи, които най-добре резюмират

...
Вдъхновение, бунт и преоткриване са трите думи, които най-добре резюмират
Коментари Харесай

Най-запомнящите се роли на един бунтовник с кауза

Вдъхновение, протест и преоткриване са трите думи, които най-добре обобщават към този момент съвсем 40-годишната му кариера. Той е героят на десетки паметни ленти и любим на критиците, само че все пак самият той остава все по този начин мистериозен, въздържан и дистанциран от врявата и безумието на Холивуд .

В навечерието на най-хубавата му роля до момента – в „ Най-мрачният час “, Дейвид Томсън се пита кой е същинският Гари Олдман и какво му следва оттук насетне?

Може ли артистът, прочул се с облиците на Сид Вишъс , Джо Ортън и Дракула , в действителност да изиграе величествения Чърчил?
Gary Oldman Dracula is all I can think about when I see people wearing tiny sunglasses.
— Elizabeth Lilly (@Elizabeth_Lilly) Един къс ретроспективен взор в историята демонстрира, че този популярен политик не е почнал пътя си изключително величествено. Когато 65-годишният Чърчил става министър-председател през май 1940 година, вероятността да запише името си със златни букви в международната история не наподобява по никакъв начин огромна.

Лидерите на Консервативната партия гледат на поемането на този върховен пост от Чърчил, след дискредитирания Невил Чембърлейн , като на доказателство за отчаянието и неизбежния провал, който грози Англия . Някои от тях даже кроят проекти да го отстранят. В подобен миг властта може да бъде нож с две остриета.
The highly acclaimed Darkest Hour (PG-13), nominated for 6 Academy Awards, including Best Actor (Gary Oldman), will be presented Fri Sat Sun, Feb. 23, 24, 25, at the Story Theater in Story City. Shows are at 7, with special matinees Sat & Sun at 4:30. Admission is only $4.
— Todd Thorson (@Movieman83) Гари Олдман има доста по-добра известност от тази на Чърчил при започване на политическата му кариера, само че това не значи, че той в миналото е бил глезеното дете на Холивуд. Не се пробва да мине за обаятелен сърцеразбивач като Джордж Клуни или за безукорен благородник като Бенедикт Къмбърбач .

Олдман в никакъв случай не е имал за цел да наподобява като част от висшето общество. Дори маниерите му не са прекомерно британски, тъй като е прекарал по-голямата част от живота си в Ел Ей и избира да играе американци, изключително в случай че са психопати като Лий Харви Осуалд в „ Джей Еф Кей “ (1991).
Gary Oldman as Lee Harvey Oswald in JFK
— Gary Oldman Web
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР