Вчера вечерта се състоя официалната премиера на първия изцяло електрически

...
Вчера вечерта се състоя официалната премиера на първия изцяло електрически
Коментари Харесай

Cupra представи електрическия Tavascan

Вчера вечерта се състоя формалната премиера на първия напълно електрически SUV модел на марката Cupra- Tavascan.

Cupra Tavascan, която е създадена на модулната платформа за електрически автомобили MEB на Volkswagen Group и ще бъде стартирана на пазара през идната година, дебютира с футуристичен състезателен екстериорен и интериорен дизайн, и ще се предлага в две съществени версии според от наличната мощ.

Първата от модификациите на Cupra Tavascan ще предложи мощ от 286 конски сили, а по-мощната- с 340 конски сили, ще бъде изпълнена с два електромотора и задвижване на четирите колела, което ще разреши опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 5.6 секунди.

От Cupra споделят, че с един заряд на батерията си (77 kWh), Tavascan ще може да измине към 550 километра, а при съществуване на бърза зарядна инфраструктура, спомагателни 100 километра пробег ще могат да бъдат генерирани единствено след 7 минути зареждане.

В оборудването на Cupra Tavascan са включени матрични предни светлини, адаптивно спортно окачване, инфо-комуникационна и мултимедийна система с 15-инчов екран, аудиосистема от Sennheiser с 12 колони, 21-цолови алуминиеви джанти, и други.

Cupra Tavascan ще бъде стартирана на пазара през 2024 година с предстоящи годишни продажби на равнище от над 70 000 единици.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР