Вчера във Видинско е проведена специализирана операция по линия на

...
Вчера във Видинско е проведена специализирана операция по линия на
Коментари Харесай

Полицията във Видин на война с бракониерите! Конфискуваха дърва и автомобил, двама са в ареста

Вчера във Видинско е извършена профилирана интервенция по линия на закононарушенията, свързани с противозаконната сеч и транспорта на дървесина. В землището на село Цар Петрово полицейски и горски чиновници установили три нарушавания по Закона за горите. На двама мъже от Кула и мъж от Грамада били формирани актове по ЗГ.
Два кубика дърва без документи, доказващи законния им генезис, разкрили служители на реда при инспекция в частен парцел на ул. “Волга “ във видинския квартал Нов път. По случая е заведена кореспонденция.
Около 16.15 часа в землището на село Раяновци чиновници на полицията в Белоградчик спрели за инспекция товарен автомобил „ ГАЗ “ с монтанска регистрация. В транспортното средство били натоварени 7 кубика дърва без контролна горска марка. Водачът слязъл и побягнал към гората. Впоследствие самоличността му била открита – 27-годишен гражданин на монтанското село Смоляновци. В газката пътували и двама мъже от село Дългоделци, обл.Монтана – на 32 година и 26 година При обход в региона полицейски и горски чиновници открили, че дървесината от камиона е отсечена и извозена без надлежното разрешително от парцел, попадащ в горския фонд. Двамата признали авторство на действието и декларирали, че по-рано денем от същия парцел отсекли още 7 кубика дърва. Дървесината била открита в Раяновци. Товарният автомобил и общо 14 кубика дърва са конфискувани по надлежния ред, а двамата мъже арестувани в полицейския арест за период до 24 часа. Разследването по случая продължава, в полицията в Белоградчик е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР