Вчера, в румънският град Сибиу, държавните глави и правителствени ръководители

...
Вчера, в румънският град Сибиу, държавните глави и правителствени ръководители
Коментари Харесай

Възраждане: Долу федералистите, да живее Европа на свободните нации

Вчера, в румънският град Сибиу, държавните глави и държавни ръководители на страните от Европейския съюз, сред които и нашия министър-председател, одобриха декларация за бъдещето на Европейски Съюз. В този кънтящ на кухо документ, апотеоз на стерилния брюкселски новговор, се формулират 10 уговорката на общността, в които няма безусловно никаква конкретика, само че в действителност съставлява един същински манифест за бъдеща федерализация на континента, под върховенството на триумвирата Берлин – Париж – Брюксел, декларират от партия Възраждане. 

Според групировката, водена от Костадин Костадинов, с тази самобитна харта на бъдещата европейска свръхдържава, изпълнена с изрази като: „ обединен Европейски Съюз ”, „ общи решения ” и със заявки от вида, че в Европа няма място за разделения, които работят срещу груповия интерес, на практика ни се оповестява, че времето на националния суверенитет и независимостта на обособените страни, към този момент е изтекло.

Извън словесните дъвки за единение, народна власт, господство на закона и обществена правдивост, ни се внушава, че централизацията на Съюза е безалтернативна, а всичко останало, надали не ще го унищожи. Ние от Възраждане пък споделяме, че нищо не е по-далеч от истината, декларират от партията.

В контраст на тези шамански заклинания на еврократите-федералисти, ние заявяваме, че точно свръхцентрализираността на съюза и опитите за прям диктат от страна на брюкселската върхушка и френско-германската ос, стояща зад нея е повода за дълбоката рецесия и колосалните проблеми, пред които сме изправени всички европейци през днешния ден. От казуса с незаконните имигранти, през въпроса за глобите против Русия, до открития финансов диктат, довел страните от Южна и Източна Европа до ръба на обществения колапс, настояват от Възраждане.

Според партията най-показателен в това отношение, е точно образецът с мигрантската рецесия.

С нея не се оправиха брюкселските служители. Напротив, същите призоваваха незаконните пришълци да идват в Европа и се чудеха, по какъв начин да ги натресат на всички останали страни, през квоти, проценти и какви ли не още механизми за преразпределение. С казуса се оправиха, точно страни като Унгария, Италия, Австрия и Словакия, чиито водачи не се съобразиха с директивите от Брюксел и в дух на същинско интернационално и междудържавно съдействие, построиха неофициален, само че мощен и ефикасен алианс със страните от южна и югоизточна Европа, който спря нашествието на пришълците, към този момент, изясняват политическата мощ, избрала за свое име най-романтичния интервал в историята ни.

Според Възраждане точно това нервира брюкселските нотабили, тъй като те са видели, че Европа може и без тях. И даже би се справяла по-добре, в случай че ги няма.

Истината е, че това е последният опит на едно сенилно и провалило се политическо потомство, да наложи своя диктат, като епитаф на позорното си отдръпване от историческата сцена. Не е инцидентно, че вършат това точно в този момент. Преди идните европейски избори, които ще се трансфорат за тях в същинско политическо Ватерло. Защото идват нови водачи, с нови хрумвания и нова сила. Енергия за обновяване и прераждане на Европа, която би трябвало да преоткрие себе си и да откри в своето минало и своето бъдеще. Да се прероди в дух на независимост и самостоятелност за своите народи, а не да бъде поле за социално-инженерни и неототалитарни планове, безапелационни са от Възраждане.

Затова от партията декларират, че вярват в Европа на Орбан и Салвини, а не в тази на Юнкер, Макрон и Меркел.

Това ще бъде и главната ни работа в Европейския парламент, когато изпратим своите представители там. Да се погрижим, на първо място за българските ползи, защото Европа ни е напълно безразлична, в случай че България изчезне от картата й, и по-късно, дружно с останалите сродни на нас политически организации, да участваме в основаването на една национално мощна, обществено обективна и духовно здрава Европа, декларират от групировката на Костадин Костадинов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР