Вчера в късния следобед на един от плажовете в Китен

...
Вчера в късния следобед на един от плажовете в Китен
Коментари Харесай

Спасител от НСА се опита да спаси две давещи се момичета в Китен



Вчера в късния следобяд на един от плажовете в Китен морето взе следващата си жертва- 15 годишната Рамира от Ихтиман, която  била на отмора с майка си и двете си сестрички.  Десетгодишната Йоана била  извадена жива, само че не от спасителите, а от професионален плувец от Националната спортна академия.  Там  с децата си  се оказала и Мая Стоицева от Банско, едно от най-ярките лица на протеста  „ Системата ни убива “, една от майките, които повече от година защитаваха  правата на децата  с увреждания и се бореха срещу  държавното безхаберие и политическия цинизъм.
На морето Мая Стоицева и цялата  група ръководители и доброволци  от няколко държави  вземат решение да слагат сполучливия край на следващата си  кауза-  летни лагери за деца  без фамилии, които са настанени в обществени институции.  Радостта  и удовлетворението изчезват за секунди, когато на плажа в Китен  става нещо ужасяващо. Трагедията, разиграла се пред очите им, е следващият горчив  образец за липса на отговорност и профилирани грижи към  потърпевши и близки, за забавени реакции на институциите.  Този случай и разтърсващият роман от първо лице на Мая извежда на напред във времето и безумието през септември - плажовете да  не се  следят от спасители, тъй като за стопаните им сезонът, респективно отговорността е завършила. А морето в този момент е най-опасно, макар чудесното време за лажуване:

" Ние бяхме 10 минути преди случая също в морето с моите деца. Флагът беше жълт, на всички места се популяризира, че   флагът  бил червен, само че беше жълт . Аз бях на 50 метра от протичащото се ".

Плувец от Националната спортна академия се опитал да избави двете давещи се девойки, а не спасители на плажа.

" Момчето беше потресено, тъй като сподели - аз влязох хванах и двете девойки, само че ме блъсна вълна и едното трябваше да го пусна. Той плака целия ден на плажа, че не съумял да избави едното дете ".

Повече можете да чуете в звуковия звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР