Вчера в деловодството на БФС бяха внесени подписите на 280

...
Вчера в деловодството на БФС бяха внесени подписите на 280
Коментари Харесай

Бербатов: Значително повече от 280 клуба се подписаха за изборен конгрес

" Вчера в деловодството на БФС бяха импортирани подписите на 280 клуба за избирателен конгрес. Събраните заявления са доста повече от импортираните в БФС, което демонстрира всеобщото предпочитание за смяна. Любопитно ще бъде дали и този път ще се наложи намесата на съда и посредством него да бъдат спазени Уставът и законът, или управлението на футболната централа ще бъде правилно по отношение на своите членове и категорично ще съблюдава волята им ". Това разгласи претендентът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов, откакто през вчерашния ден екипът му внесе подписка в деловодството на централата за смяна в дневния ред на постоянния конгрес на 18 март.

Президентът на БФС Борислав Михайлов изрази желание на конгреса през март да не се гласоподава още веднъж за управление и президент на централата, само че Бербатов и екипът настояват, че са събрали подписите на повече от 1/3 от клубовете-членове на Футболния съюз, което значи, че още веднъж ще има подобен избор.

" Конгресът на 18 март ще бъде избирателен! Уважаеми футболни хора, през вчерашния ден в БФС бе импортирана подписката на огромна част от клубовете-членове на футболния съюз с искане конгресът, призован за 18 март 2022 година, да освободи настоящото управление на БФС и да направи законен избор за ново управление. До тази подписка се стигна след умишленото „ миниране “ на решенията на конгреса през предходната есен. Тогава управлението на БФС позволи съзнателно съществени нарушавания на Устава за да не се стигне до законни решения и остарялото управление да остане служебно на власт още няколко години. Недоволни от това, огромна част от клубовете желаеха на постоянния конгрес, плануван за 18 март 2022 година, да може да освободи настоящото управление и да избере ново ", разгласи Бербатов в обществените мрежи.

" Както повелява Уставът, конгресът би трябвало да премине по тъкмо избран от клубовете дневен ред, гарантиращ легален избор на ново управление. Вчера в деловодството на БФС бяха импортирани подписите на 280 клуба за избирателен конгрес. Събраните заявления са доста повече от импортираните в БФС, което демонстрира всеобщото предпочитание за смяна. Сега Изпълнителният комитет на БФС би трябвало, както е по правилник, да направи нужното, с цел да провежда и организира конгреса на футболния съюз на 18 март 2022 година, тъкмо както е разказано в декларациите на клубовете. Любопитно ще бъде дали и този път ще се наложи намесата на съда и посредством него да бъдат спазени Уставът и законът, или управлението на футболната централа ще бъде правилно по отношение на своите членове и категорично ще съблюдава волята им ", добавя той.

" Припомняме, че на последния конгрес съзнателно и изцяло нелегално делегатите на значителен брой клубове не бяха позволени да вземат участие. Появи се информации за закани и репресии от страна на зоналните и регионалните ръководители на БФС. Наложи се даже да бъде търсено подпомагане от прокуратурата. Ясна е волята за смяна и от ден на ден клубове я показват самоуверено – с имената и лицата си. Ние от Екипа на Димитър Бербатов призоваваме управлението на БФС да изостави недемократичните практики от предишното и да разреши на своите членове свободно да показват волята си и да вземат участие интензивно в основаването и ръководството на футболния живот в България. Всичко това минава през организацията и провеждането на почтен конгрес, който да даде началото на мечтаната от цялата футболна общност в България ПРОМЯНА ", приключи Бербатов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР