Вчера сутринта близки на 67–годишната Айшегюл Салиева подават сигнал в

...
Вчера сутринта близки на 67–годишната Айшегюл Салиева подават сигнал в
Коментари Харесай

Убитата от съпруга си жена в Окорш била удряна с горещ котлон

Вчера сутринта близки на 67–годишната Айшегюл Салиева подават сигнал в полицейския сектор, че нещо се е случило в дома им. Отишли да я търсят, само че брачният партньор й Джебраим ги върнал. Потърсили я отново и се усъмнили в държанието му.

На място полицията открива гибелта на Айшегюл, а наличните доказателства били безспорни, че причинителят на убийството е точно брачният партньор.

Задържан е първо за 24, а по-късно за 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража.

Все още няма данни от аутопсията за повода за гибелта на дамата. По непотвърдена информация е била пребита от пердах. Имало е и прободни рани. Съседи споделят, че е била удряна с парещ котлон. Видели били, че лежи гола на земята.

Джебраим е притеглен като обвинен, като наказването, което планува законът, е затвор от 15 до 20 години, доживотна присъда или пожизнен затвор без право на подмяна, заяви представителят на Окръжна прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов.

Убийството е било осъществено по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод.

Дали брачният партньор е бил в нетрезво положение ще покажат експертизите.

Хора от село споделят, че фамилията се е заселили в Окорш доскоро повече от 10 години. Настанили се в къщата на собствен племенник. Имали наследник, на който не били биологични родители. Говорят, че проиграл техния парцел на комар. Племенникът им бил откупил дължимото, продал след това къщата и ги взел при себе си. Живеел в съседство.

Синът си обаче Салиеви не са чували и виждали от 10 години. Не поддържал връзка с тях. Майка му казвала, че бил отпътувал за Германия.

Съседи споделят, че Джебраим бил психологично болен, само че не бил освидетелстван. Непрекъснато тормозел жена си за пари, които харчел за пиянство. Гонил я от у дома, спяла по комшии.

Издържали се единствено от неговата пенсия. Тя не работела, нямала и пенсия, поради липса на трудов стаж. Единствените й приходи били от надници, по времето на сезонната селскостопанска работа.

По думи на кметът на селото Емилия Кралева, Айшегюл постоянно се е оплаквала от побоите вкъщи. Искала била да затворят брачна половинка й в психиатрия. Кметството обаче няма такива пълномощия, разяснява Кралева.

За насилието и алкохолните му прояви вкъщи, кметицата чувала от хората. Истината е обаче, че други не са се жалвали от него. Не е буйствал по отношение на съселяните си. Говорело се, че всеки месец трябвало да си бие някакви инжекции. Тогава се държал добре и нямало ексцесии. В противоположен случай ставал непоносим./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР