Вчера партия ВОЛЯ изпълни поредното си обещание, дадено на хората-

...
Вчера партия ВОЛЯ изпълни поредното си обещание, дадено на хората-
Коментари Харесай

Марешки: И папата призова парите за търговия с оръжие да отидат за хората

Вчера партия ВОЛЯ извърши следващото си заричане, обещано на хората- внесохме план за решение за мораториум върху харченето на нови над 2 милиарда лв. за военна техника. Искаме тези пари да се влагат в здравето и приходите на хората, както и в стопанската система . Имаме потребност от тях в този момент, с цел да минем по-безболезнено през рецесията.
С тези думи стартира своето изявление от парламентарната естрада водачът на " ВОЛЯ " Веселин Марешки.
Tой напомня, че през лятото на 2018г., когато решенията за този разход са се дали своят вот, всички депутати са се обединили, както са го създали за самолетите и с " лека ръка " са одобрили " следващия обир на народа ".
" Няма да напомням какъв брой е била тогава минималната пенсия и минималната заплата. Всички знаете тези статистики ", уточни Марешки.
Зам.-председателят бе безапелационен, че в този момент всеки държавен лев е необходим за опазване на здравето, за приходи на хората, които губят работата си, за избавяне на стопанската система.
" Знам какво ще кажете веднага- но ние тогава не сме и предполагали, че ще пристигна такава рецесия! Ето какво ще ви отговоря – не сте предполагали за ковид, естествено, никой не го е очаквал, само че добре знаехте, че България е най-бедната в Европейски Съюз, че не сте създали минималната пенсия 300 лв. , както тук някои обещаваха преди изборите, че хората не престават да мизерстват и да чакат помощ. Това го знаехте, нали?! И все пак, гласувахте над 2 милиарда за непотребни самолети, гласувахте още над 2 милиарда за други железа . Три години ви приказвам, че това е неправилна политика! Три години дублирам, че подаряваме скъп капитал на непознати и то доста по -богати страни! Изтърпях какво ли не- подигравка, насмешки, че не съм пил хапчета, злобни забележки, мобилизирахте партийните си тролове в обществените мрежи да пишат какви ли не гадости… Търпях ви истеричните реакции, тъй като знаех, че съм прав! И че ще пристигна ден, в който вие ще изглеждате несъответстващи в очите на народа! Повтарях ви 100 пъти мисълта на огромния военачалник Манерхайм от Финландия по кое време се харчат пари за защита, освен това – и на президента Тръмп изпратихме отворено писмо, с цел да му разбираем, че притискат най-бедния народ в Европейски Съюз да подари милиарди на Съединени американски щати. Действахме и ще продължаваме да действаме! Защото по този начин разбираме смисъла да сме народни представители. ", съобщи Марешки.
По време на своето изявление водачът на " ВОЛЯ " съобщи, че няма да е изненада, в случай че някой от депутати на Вътрешна македонска революционна организация изиска незабавно след него думата.
" Сега някои, които са дежурни да ме репликират в залата от Вътрешна македонска революционна организация, незабавно ще изискат да вземат думата. Знам и опорките им- но в програмата на ВОЛЯ има модернизиране на армията, пък в този момент не желаете оръжия. Ще повторя за ен-ти път – ВОЛЯ не е срещу България да има съвременна войска . Но милиарди за това би трябвало да се харчат едвам тогава, когато народът живее добре, когато има достъп до опазване на здравето и медикаменти, когато компаниите се развиват, заплатите порастват, пенсионерите карат почтени старини… Чак тогава можем да помислим за първокласни военни играчки. Така че, стойте си на местата. Все едно сте ме репликирали, не ни губете времето ", уточни Марешки.
Според него от Българска социалистическа партия са почнали да копират апелите на ВОЛЯ, само че единствено на думи.
" Гледам тези дни социалистите са почнали да приказват като нас от ВОЛЯ. Но единствено приказват. И все едно ние всички сме не запомнили те по какъв начин гласоподаваха. Знаете ли по какъв начин Тръмп назовава опозицията си – нИщоправещата партия. Е, и ние си имаме тук такава –БСП . Как, сътрудници от ляво, да ви приобщя към нашата позиция в този момент като вие през последните три години се въртяхте като пумпали във връзка с милиардите за въоръжаване. Ту бяхте за, ту –против с половин уста…Уж щяхте да гласувате срещу, само че една среща с американския дипломат на вашата лидерка ви прекатурна мнението за един ден… Гласувахте дружно с ръководещите ", напомни Марешки. Ето по тази причина няма по какъв начин да ви приобщя към нас в този момент. Опитвате се да вървите по стъпките ни, само че хората помнят кой какви позиции е имал не от през вчерашния ден, а поредно три години! Говорите, само че не действате . И това ви е фасон от доста от дълго време. Затова за мен вие сте нИщоправещата част от опозицията в този парламент. Четете мненията в моя профил във Фейсбук- ще видите какъв брой ваши последователи ми пишат, че в тази рецесия се срамят от дейностите ви, тъй като са несъответстващи, тъй като не водят до обединяване. Политическият ви дебелоглав сега ви дава неприятни препоръки. Същото и с вашия президент –толкова бърз срив на един политик от дълго време не сме виждали. Пълно безмълвие за тези милиарди, цялостно безмълвие за това дали има далавера в горивата… ", напомни Марешки.
В умозаключение водачът на " ВОЛЯ " цитира папа Франциск
„ Сега не е времето, в което да се продължи производството и търговията на оръжия, харчейки големи количества капитал, който би трябвало да бъде употребен за лекуването на хората и спасяването на човешкия живот ”. Това го сподели папа Франциск в неделя във великденското си послание. След думи на самия Папа, нямам какво да прибавя. Вие направете избора за себе си- дали сте с нас и народа или не.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР