Вчера отпадна и последната пречка за зелената светлина за двата

...
Вчера отпадна и последната пречка за зелената светлина за двата
Коментари Харесай

Бойко Борисов Лети Към Брюксел, Днес Е Съдбовен Ден За Европа!

Вчера отпадна и последната спънка за зелената светлина за двата проектодокумента, откакто Испания получи гаранции от Англия, че бъдещите търговски съглашения с Евросъюза няма да се ползват автоматизирано за Гибралтар. Испанският министър председател Педро Санчес разгласи, че Европа и Англия са приели настояванията на Испания и затова ще гласоподава за съглашението и декларацията.

Преди срещата си нощес с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск обаче английският министър председател Тереза Мей категорично акцентира, че позицията на Обединеното кралство за суверенитета на Гибралтар не е изменена и няма да се промени. " Горда съм, че Гибралтар е английски и постоянно ще заставам до него ", съобщи Мей и добави, че постоянно ще договаря от името на цялото семейство на Обединеното кралство, в това число и Гибралтар, напомня БНР.

Мей прикани нацията да поддържа плана ѝ за Брекзит в намерено писмо, оповестено от водещите неделни вестници, съобщи Ройтерс. Тя показва: " Искам това да бъде миг на обновяване и помиряване за цялата страна. Той би трябвало да означи стадия, когато вечно се отхвърляме от етикетите " подкрепящ " и " съперник " на Брекзит и се сплотяваме като един народ ". Според вестниците, разнообразни фракции в нейната лична партия приготвят различни проекти за Брекзит. Целта им е да запазят Англия по-близо до Европейския съюз, в случай че, както се чака, проектът на Мей не получи поддръжката на депутатите, отбелязва Ройтерс.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР