Вчера около 22:15 часа в Катедрата по инфекциозни болести на

...
Вчера около 22:15 часа в Катедрата по инфекциозни болести на
Коментари Харесай

От ВМА разкриха какво са показали тестовете на българите, пристигнали от Ухан

Вчера към 22:15 часа в Катедрата по инфекциозни заболявания на Военномедицинска академия (ВМА) бяха признати двама българи – момиче и момче от китайския град Ухан. Това съобщи на брифинг полк. доцент Георги Попов -началник на Катедра "Инфекциозни заболявания " към ВМА.

"Не бяха открити отклонения от нормата в проучванията на двамата българи. Направеният тест за ковид е негативен ", сподели още той.

Настаниха във ВМА двамата българи, пристигнали от Ухан

"Двамата българи са настанени в изолирана и обезопасена стая ", разкри полк. доцент Попов.

"Тази заран двамата са усмихнати. Ще прекарат целият карантинен интервал. Ще им се направи още един тест в средата на карантинния интервал ", разяснява началникът на Катедрата по инфекциозни заболявания на Военномедицинска академия

"Има сънародници, които чакаме да дойдат от Китай. Потокът на хора от страната обаче е дребен, тъй като Китай спря част от полетите. Във Варна и Бургас потокът от самолети е дребен. В Бургас идват по 2 интернационалните полета дневно ", разкри още и доцент доктор Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил – основен държавен здравен контрольор.

Европейски Съюз отпуска 10 млн. евро за проучвания на новия китайски вирус

"Много са незнайните към заболяването – към момента няма данни кой е животинският източник на ковид. Последните данни демонстрираха, че вирусът може да се съобщи по ваздушно-капков път ", сподели още той.

"Тестовете, които вършим не хващат антитела, а нуклеинова киселина на вируса. Така се регистрират и частици от вируса ", добави Кунчев.

"Илюзия е да се мисли, че с ограничавания по граници и летища ще спре болестта ", разяснява основният държавен здравен контрольор.

"Няма заплаха да се болестите с ковид от артикули от Китай. Преносът на артикули от Китай допускат повече време. Това, което споделяме за грипа важи и за ковид ", приключи доцент доктор Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР