Вчера, когато го видяхме, след няколко дни неведение, се поуспокоихме.

...
Вчера, когато го видяхме, след няколко дни неведение, се поуспокоихме.
Коментари Харесай

Приятелката на Желяз, арестуван по искане на американски прокурори, обясни къде куца обвинението и защо той трябва да бъде пуснат

Вчера, когато го видяхме, след няколко дни незнание, се поуспокоихме. Той е доста мобилизиран. За обстановката, в която се намира, е добре. Това съобщи майката на Желяз Андреев в ефира нa bTV, който е упрекнат в търговия със Сирия, в нарушаване на ембаргото на Съединените щати през 2013 и 2014 година.

" Желяз е арестуван в събота, а цивилни служители на реда го повикаха в петък. Очаква своето опрощение. Справедлива присъда от българския съд по отношение на неговата непорочност ", добави още дамата и призна какво му е споделила първоначално: " Първата реакция беше не се тревожи мамо, щом си знаеш правата, щом не си направил нищо. Американските управляващи са много обиграни. Сега сме много уплашени, че някои нещо не е дочел ", сподели още тя.

Милена, другарка на Желяз, с която са работили дружно във компанията, също описа за срещата с младежа в ареста.


" Той ни сподели по-скоро по какъв начин се усеща. Има това свойство да успокоява околните си, даже самият да е в сложна обстановка. Иначе това, което ние му казахме е, че ще продължим да се борим и да представяме доказателства за неговата непорочност. Има и други представители на компанията, да не е единствено моята дума, аз като негова другарка. Имаме учредения да таим очаквания и фактологията е на наша страна. Това, което ни тормози, са изказванията на прокуратурата, че закононарушението е осъществено на територията на Съединени американски щати. Само желая да кажа, че Желяз не е стъпвал в Съединени американски щати, даже не е кандидатствал за виза там. И в случай че изказванието на прокуратурата, че закононарушението е било осъществено на територията на Щатите, ние твърдим, че това няма по какъв начин да се случи и може да се потвърди ", съобщи момичето.

Лоша вест за българина Желяз, нарушил, съгласно Съединени американски щати, ембаргото за търговия в Сирия

" Имаме настройката, че може и да остане в ареста. Не тъй като не е несъмнено почтен. Защото такива са събитията. Надяваме се, че няма да остане в ареста, до момента в който трае делото по екстрадиция ", уточни още Милена.

От своя страна майката на Желяз прикани за поддръжка.

" Апелирам всички майки в цялата страна да изразят своята поддръжка към мен в частност и към всички, които работят в непознати компании. Желяз по-късно работи в друга компания, където самият програмен продукт има възбрана да се търгува със страни с ембаргови артикули ", съобщи дамата.

В околните часове ще се гледа мярката на Желяз.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР