Вчера китайският председател Си Дзинпин се срещна с министър-председателя на

...
Вчера китайският председател Си Дзинпин се срещна с министър-председателя на
Коментари Харесай

Китай е готов да работи със Сингапур за поддържане на сплотеността и сътрудничеството в региона

Вчера китайският ръководител Си Дзинпин се срещна с министър-председателя на Сингапур Ли Сянлун в тайландската столица Банкок.

Си Дзинпин съобщи, че приветства присъединяване на Сингапур в основания от Китай нов модел за развиване, като изрази вяра „ високото качество “ да се трансформира в ослепителен знак за китайско-сингапурското съдействие. „ Китай е подготвен да работи със Сингапур за поддържане на сплотеността и съдействието в района, дружно да се опълчват на блоковата политика и лагерните борби и да поддържат вярната посока за икономическата и районна интеграция. “, добави китайският водач.

Ли Сянлун акцентира, че на фона на актуалната комплицирана интернационална обстановка Сингапур чака по-нататъшно задълбочаване и разширение на сингапурско-китайските връзки и е подготвен да продължи да работи с Китай за възстановяване на съществуващите механизми за двустранно съдействие. „ Възходът на Китай е неукротим. Тази мощна и другарска страна ще окаже позитивно въздействие върху света и ще помогне на по-малките страни да реализират общо развиване. Сингапур постоянно е гледал позитивно на развиването на Китай и е подготвен да взе участие и поддържа самодейността за световното развиване. “, добави сингапурският водач.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР